Imate manje od mjesec dana za nadogradnju Windows 8.1

Imate manje od mjesec dana za nadogradnju Windows 8.1

Jeste instalirali nadogradili za svoj operativni sustav Windows 8.1? Imate vremena da to učinite do 10. lipnja ove godine, a ako slučajno zakasnite, loše vam se piše. Naime, Microsoft upozorava svoje korisnike kako bi mogli imati velikih problema u vezi nesigurnosti i ranjivosti na eventualne napade cyber kriminalaca.

Poznato je kako je prvotni rok bio 12. svibnja što je još najavljeno na Microsoft Build Developer konferenciji prije mjesec dana, no izgleda kako je Microsoft odlučio dati novu šansu korisnicima i produžiti rok. Lijepa gesta, mora se priznati. A sada jedna isto tako dobra vijest za tvrtke, a tiče se Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2.

Tvrtke nadogradnju za Windows 8.1 i Windows Server 2012 R2 mogu obaviti do 12. kolovoza ove godine. Znači, ima se dosta vremena i tko zakasni neka se poslije ne buni. Inače, veliki broj korisnika i dalje koristi Windows 8 koji ima za 0,48 posto veći tržišni udio nego Windows 8.1. Čini se kako se korisnicima ne žuri previše oko nadogradnje, pa su u Microsoftu ipak odlučili malo "omekšati stvari" i dati im vremena za nadogradnju.

Još iz kategorije

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

20.10.2018. komentiraj

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

19.10.2018. komentiraj

Microsoft Hrvatska u Zagrebu je pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day u Zagrebu, koja je po prvi put okupila stručnjake iz domaće Dynamics 365 zajednice. Iz Microsofta ističu da je cilj ovakvog okupljanja razmijeniti iskustva među partnerima, podijeliti najnovije obavijesti iz područja licenciranja te informirati o najnovijim promjenama u sferi portfelja proizvoda Dynamics 365, kao i razmijeniti mišljenja i ideje o trenutnim izazovima i postignućima unutar same zajednice.

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

19.10.2018. komentiraj

Kartaška igra Exploding Kittens namijenjena djeci starijoj od sedam godina možda nikad ne bi ugledala svjelot dana da nije bilo Kickstartera, gdje su ljudi sami donirali novac kako bi projekt uspio. Jer, zbog imena nijedna vodeća kompanija na tržištu kartaških igara nije željela poduprijeti financijski Exploding Kittens.