IFA 2022: Fokus na uštedi energije uz nove tehnologije pametnog doma

IFA 2022: Fokus na uštedi energije uz nove tehnologije pametnog doma
Goran Matošević, Dražen Tomić / Tomich Productions

Na berlinskom sajmu IFA 2022 (3. rujna, 17 sati), Gwenaelle Avice-Huet, direktorica za strategiju i održivost u Schneider Electric, govorit će o uštedi energije s novim tehnologijama pametnog doma.

U govoru pod nazivom "Pametni dom je pametna opcija za održivu budućnost" Avice-Huet, koju je Svjetski ekonomski forum 2018. nominirao za mladog globalnog lidera i 2019. odlikovana je ordenom viteza francuskog Ordena za zasluge, raspravljat će o utjecaj našeg svakodnevnog života, našeg načina razmišljanja, ponašanja potrošača na globalne klimatske promjene i kako osiguravamo da svatko u društvu može imati koristi od energetskih tehnologija pametnog doma i uživati ​​u održivijem domu.

Naime, prema studiji Ujedinjenih naroda, domovi danas predstavljaju 20 posto globalne emisije CO2. Povodom tog zapanjujućeg podatka Gwenaelle Avice-Huet raspravljat će i objasniti kako tehnologije pametnog doma i uštede energije mogu pomoći u smanjenju emisija CO2 te biti dio rješenja za svijet koji pozitivno utječe na klimu.

Više od polovice potrošača želi smanjiti emisije CO2 u kućanstvu na nulu, prema istraživanju iz 2021. koje je naručio Schneider Electric. U vremenima rastućih troškova energije, to je poželjan cilj iz financijske perspektive i perspektive održivosti. Stoga za mnoge ljude diljem svijeta energetska i troškovna učinkovitost u domu moraju biti glavni prioritet.

"Kombiniranjem digitalizacije i energije, Schneider Electricosnažuje potrošače i omogućuje im da svoj dom učine učinkovitijim i održivijim, a da pritom zadrže istu razinu udobnosti, kaže Gwenaelle Avice-Huet i dodaje da je "to je Dom budućnosti za koji inoviramo, s pametnim upravljanjem energijom u domu u srcu. Želimo svima omogućiti pristup održivoj budućnosti i nastaviti dekarbonizirati naš planet.