IFA 2020 u Berlinu početkom rujna s ograničenim brojem sudionika

IFA 2020 u Berlinu početkom rujna s ograničenim brojem sudionika
Dražen Tomić / Tomich Productions

Sajam IFA u Berlinu održat će se usprkos svemu, ali s posebnim naglaskom na zdravlje i sigurnost, ističu njegovi organizatori koji naglašavaju kako će ove godine to biti trodnevni događaj - od 3. do 5. rujna - sa strogim ograničenjem broja sudionika.

Organizatori ističu kako je IFA dobila priliku da se održi 2020. kao stvarni događaj u Berlinu, temeljen na posebnom konceptu koji zdravlje i sigurnost stavlja na prvo mjesto tako da na četiri odvojena eventa neće biti više od 4 tisuće ljudi. Pritom će oni koji dolaze morati imati poziv za dolazak na sajam zbog svih navedenih ograničenja.

IFA će biti domaćin četiri samostalna događaja: IFA Global Press konferencija za glavne brendove i konferencije za novinare, IFA Global Markets, inovacijska platforma IFA NEXT u kombinaciji s IFA SHIFT Mobility, ali i IFA dio za poslovne sastanke.

„Nakon svih otkazivanja događaja tijekom proteklih mjeseci, našoj industriji hitno je potrebna platforma na kojoj može pokazati svoju inovaciju kako bi se oporavila i obnovila. Oporavak naše industrije započinje ovdje sa sajmom IFA Berlin. Iako su virtualni događaji bili korisni, nedostajali su im neposrednost, praktično iskustvo i ljudske veze koje događaje poput IFA Berlina čine nevjerojatno korisnim“, istaknuo je Jens Heithecker, izvršni direktor IFA Berlin.

Koncept IFA 2020 razvijen je u uskoj suradnji s javnozdravstvenim vlastima u Njemačkoj kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost svih sudionika. Organizatori će se pobrinuti za to da se uspostave socijalna distanca, pažljiva kontrola mase i ostale učinkovite javne higijenske mjere.