IFA 2017: Huawei otkriva planove za daljnji razvoj i implementaciju tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja

IFA 2017: Huawei otkriva planove za daljnji razvoj i implementaciju tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja
Huawei

Na sajmu potrošačke elektronike i kućanskih uređaja, IFA 2017, Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group u svom nastupnom govoru otkrit će planove za daljnji razvoj i implementaciju tehnologija umjetne inteligencije i strojnog učenja u Huawei uređaje.

Huawei je danas jedan od lidera u razvoju inteligentnih uređaja sljedeće generacije opremljenih tehnologijom koja uči iz ponašanja korisnika, ali i predviđa njegove buduće poteze. Brzu implementaciju novih tehnologija Huaweiju je prvenstveno omogućio razvoj vlastitog naprednog procesa Kirina. Za Huawei je Kirin temelj osiguravanja sinergije uređaja, procesne snage opremljene inteligentnim sustavima i usluga u “cloudu“. U Huaweiju sve te elemente samostalno razvijaju, što ih stavlja u jedinstvenu poziciju na tržištu jer im omogućava sveobuhvatan uvid u korisničke potrebe i znatno brži razvoj finalnih tehnologija i rješenja.

Posljednje inačice korisničkog sučelja Huaweija, EMUI 5.0 i EMUI 5.1. koriste strojno učenje kako bi se optimizirao rad procesora prema aplikacijama koje pojedinačni korisnik najviše koristi. Rezultat je 20 postotno ubrzanje vremena otvaranja aplikacija i 40 postotno smanjenje vremena čekanja kada se uređaj uključi. EMUI ima i ugrađenu sposobnost predviđanja ponašanja korisnika uređaja, a točnost predviđanja je 90 posto.

U razvoju novih tehnologija temeljenih na umjetnoj inteligenciji Huaweiju pomaže suradnja s Berkeley Artificial Intelligence Research (BAIR) laboratorijem. Suradnja je ostvarena krajem prošle godine i usmjerena razvoju chipseta koji efektivno kombinira centralni procesor (CPU - central processing unit), grafički procesor (GPU -graphics processing unit) i funkcije umjetne inteligencije (AI - artificial intelligence.

Huawei, treći globalni proizvođač pametnih uređaja, kontinuirano ulaže u razvoj i lansiranje proizvoda i usluga koji su fokusirani na korisnike. Huawei pametni uređaji dostupni su u gotovo 200 zemalja, a kompanija također gradi tri regionalna centra i 15 data centara kako bi promovirali korisničke servise temeljene na “cloud“ tehnologiji diljem svijeta.