IFA 2016 nastavlja s rastom

IFA 2016 nastavlja s rastom

Foto: Dražen Tomić

Ove godine sajam IFA 2016 prema riječima prvog čovjeka organizatora Messe Berlin, Christian Göke ističe kako se ove godine očekuje više od 1800 izlagača na 158 tisuća četvornih metara izložbenog prtosra. IFA raste desetu godinu zaredom, a ove godine rast je za 5 posto veći u odnosu na prošlu godinu, ističe Göke.

IFA bilježi rast broja domaćih izlagača sa 385 iz 2015. godine na 393 ove godine odnosno 2 posto, dok je broj međunarodnih izlagača povećan s 1260 prošle godine na ovogodišnjih 1435 izlagača što je povećanje od čak 14 posto.

U svakom slučaju IFA koja je netom započela prema Gökeovim riječima pokazat će u kojem će se smjeru razvija industrija potrošačke elektronike bez obzira da li je riječ o pametnim telefonima, tabletima, dronovima, računalima, televizorima ili pak perilicama, frižiderima, usisavačima.

Važnost sajma vidljiva je i u činjenice da se ove godine očekuje skoro 5 tisuća novinara iz cijelog svijeta među kojima i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a koja će izvještavati i za Gameperspectives.hr i ICTbusiness.nfo Radio Link.

Još iz kategorije

Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini

Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini

16.01.2022.

I prošla je godina donijela mnoštvo prepreka. Uz sve s čime su se Garmin korisnici se borili prošle godine, zadržan je status quo u zdravstvenom i fitness režimu. Zahvaljujući Garmin Connect, interaktivnom alatu kojeg koriste milijuni ljubitelja fitnessa diljem svijeta za praćenje, analizu i dijeljenje fitness aktivnosti, možemo vidjeti da su Garmin korisnici ponovno imali rekordnu godinu.

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

Dolazi vrijeme novih oblika tvornica uz korištenje proizvodnih alata

16.01.2022.

Najnoviji Ericssonov IndustryLab izvještaj iz serije „Budućnost kompanija“ predviđa veliki zamah u transformaciji proizvodnih poduzeća u narednim godinama, uključujući brzi rast proizvodnih alata koje omogućuje ICT poput proširene stvarnosti, egzoskeleta i daljinskog upravljanja.

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

CES 2022: Hyundai predstavio viziju budućnost vozila i transporta

15.01.2022.

Hyundaijeva vizija budućnosti vozila i transporta je modularna te se na CES sajmu u Las Vegasu južnokorejski proizvođač automobila i robota to odlučio pokazati kroz konceptualne modele koji objedinjuju oboje. Uz Plug and Drive i Drive and Lift, Hyundai je pokazao što misli o onome što dolazi.