IFA 2016 nastavlja s rastom

IFA 2016 nastavlja s rastom
Dražen Tomić

Ove godine sajam IFA 2016 prema riječima prvog čovjeka organizatora Messe Berlin, Christian Göke ističe kako se ove godine očekuje više od 1800 izlagača na 158 tisuća četvornih metara izložbenog prtosra. IFA raste desetu godinu zaredom, a ove godine rast je za 5 posto veći u odnosu na prošlu godinu, ističe Göke.

IFA bilježi rast broja domaćih izlagača sa 385 iz 2015. godine na 393 ove godine odnosno 2 posto, dok je broj međunarodnih izlagača povećan s 1260 prošle godine na ovogodišnjih 1435 izlagača što je povećanje od čak 14 posto.

U svakom slučaju IFA koja je netom započela prema Gökeovim riječima pokazat će u kojem će se smjeru razvija industrija potrošačke elektronike bez obzira da li je riječ o pametnim telefonima, tabletima, dronovima, računalima, televizorima ili pak perilicama, frižiderima, usisavačima.

Važnost sajma vidljiva je i u činjenice da se ove godine očekuje skoro 5 tisuća novinara iz cijelog svijeta među kojima i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a koja će izvještavati i za Gameperspectives.hr i ICTbusiness.nfo Radio Link.