IFA 2016 nastavlja s rastom

IFA 2016 nastavlja s rastom

Foto: Dražen Tomić

Ove godine sajam IFA 2016 prema riječima prvog čovjeka organizatora Messe Berlin, Christian Göke ističe kako se ove godine očekuje više od 1800 izlagača na 158 tisuća četvornih metara izložbenog prtosra. IFA raste desetu godinu zaredom, a ove godine rast je za 5 posto veći u odnosu na prošlu godinu, ističe Göke.

IFA bilježi rast broja domaćih izlagača sa 385 iz 2015. godine na 393 ove godine odnosno 2 posto, dok je broj međunarodnih izlagača povećan s 1260 prošle godine na ovogodišnjih 1435 izlagača što je povećanje od čak 14 posto.

U svakom slučaju IFA koja je netom započela prema Gökeovim riječima pokazat će u kojem će se smjeru razvija industrija potrošačke elektronike bez obzira da li je riječ o pametnim telefonima, tabletima, dronovima, računalima, televizorima ili pak perilicama, frižiderima, usisavačima.

Važnost sajma vidljiva je i u činjenice da se ove godine očekuje skoro 5 tisuća novinara iz cijelog svijeta među kojima i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a koja će izvještavati i za Gameperspectives.hr i ICTbusiness.nfo Radio Link.

Još iz kategorije

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

Završen Gamescom 2019 – raj za gejmere

24.08.2019. komentiraj

Najveći svjetski sajam igara Gamescom u Kölnu danas je zatvorio svoja vrata nakon peta dana intenzivnog dogovaranja novih poslova, ali i igranja najnovijih igara koje se tek očekuju na tržištu. Gamescom je okupio ponovno i poslovnu zajednicu na posebno dijelu koji je održan prva dva dana i gdje su developeri međusobno razgovarali o razvoju igara, enginima za igre, novim modelima animacija, dok su izdavači tražili potencijalne nove uspješnice.

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

Uzrok nastanka uragana otkriva američki tim na čijem je čelu hrvatska znanstvenica

24.08.2019. komentiraj

Hrvatska znanstvenica, teorijska fizičarka, prof. dr. sc. Željka Fuchs Stone, direktorica Centra za klimu i vodu na institutu New Mexico Tech, poznata i kao lovkinja na uragane, započela je sa svojim kolegama znanstvenicima novi projekt “OTREC”, kojim planiraju razotkriti misterij nastanka uragana.

GNOME  i KDE zajednički za Linux desktop

GNOME i KDE zajednički za Linux desktop

23.08.2019. komentiraj

Linux za desktop računala ima mnogo obožavatelja, ali nikad nije uspio pridobiti mase u smislu kao Windows ili Mac OS, što je posljedica fragmentacije izvedene od strane različitih proizvođača. O tome je pričao i osnivač Linuxa Linus Torvalds, no možda ta kritika više neće vrijediti sad kad su dva najveća rivala za Linux desktop odlučila raditi zajedno.