IFA 2015: Uskoro najveći europski sajam potrošačke elektronike

IFA 2015: Uskoro najveći europski sajam potrošačke elektronike

Foto: Dražen Tomić, Damir Brkić

Nešto više od tjedan dana dijeli na od najveće europskog sajma potrošačke elektronike IFA 2015 koji se od 4.-9. rujna održava u glavnom njemačkom gradu Berlinu. Sajam će zapravo započeti dva dana ranije, točnije 2. rujna jer su pred IFA dani i prvi dani samog sajma rezervirano za novinare i ekskluzivne prezentacije i svjetske premijer najnovijih uređaja od pametnih telefona, nosivih uređaja, televizora, pa sve do kućanskih aparata, gotovo svega što vam u svijetu potrošačke elektronike može pasti napamet.

U više od 90 godina poslovanja IFA sajam u Berlinu prošle je godine bio mjesto s najviše noviteta, a ove godine moglo bi se očekivati obaranje novih rekorda. Prošle godine na IFA je stiglo 1538 izlagača iz cijelog svijeta koji su svoje proizvode izložili na 149,5 tisuća četvornih metara. Sajam ukupnu skupio više od 240 tisuća posjetitelja.

Ono što je za industriju potrošačke elektronike i najvažnije su poslovni kontakti tako da prema podacima organizatora iz Messe Berlin samo je prošle godine ostvareno novih narudžbi u vrijednosti većoj od 4,25 milijardi eura.

Kako ističe Christian Göke, glavni izvršni direktor Messe Berlin, dolazak na sajam IFA kao najveći svjetski sajam potrošačke elektronike za tvrtke je iznimno bitan, a to dokazuje i više od 5900 novinara iz cijelog svijeta, od toga 2600 iz inozemstva, među kojima će biti i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a te Gameperspectives.hr.

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.