IFA 2015: Uskoro najveći europski sajam potrošačke elektronike

IFA 2015: Uskoro najveći europski sajam potrošačke elektronike
Dražen Tomić, Damir Brkić

Nešto više od tjedan dana dijeli na od najveće europskog sajma potrošačke elektronike IFA 2015 koji se od 4.-9. rujna održava u glavnom njemačkom gradu Berlinu. Sajam će zapravo započeti dva dana ranije, točnije 2. rujna jer su pred IFA dani i prvi dani samog sajma rezervirano za novinare i ekskluzivne prezentacije i svjetske premijer najnovijih uređaja od pametnih telefona, nosivih uređaja, televizora, pa sve do kućanskih aparata, gotovo svega što vam u svijetu potrošačke elektronike može pasti napamet.

U više od 90 godina poslovanja IFA sajam u Berlinu prošle je godine bio mjesto s najviše noviteta, a ove godine moglo bi se očekivati obaranje novih rekorda. Prošle godine na IFA je stiglo 1538 izlagača iz cijelog svijeta koji su svoje proizvode izložili na 149,5 tisuća četvornih metara. Sajam ukupnu skupio više od 240 tisuća posjetitelja.

Ono što je za industriju potrošačke elektronike i najvažnije su poslovni kontakti tako da prema podacima organizatora iz Messe Berlin samo je prošle godine ostvareno novih narudžbi u vrijednosti većoj od 4,25 milijardi eura.

Kako ističe Christian Göke, glavni izvršni direktor Messe Berlin, dolazak na sajam IFA kao najveći svjetski sajam potrošačke elektronike za tvrtke je iznimno bitan, a to dokazuje i više od 5900 novinara iz cijelog svijeta, od toga 2600 iz inozemstva, među kojima će biti i ekipa ICTbusiness.info i ICTbusiness TV-a te Gameperspectives.hr.