IDC: Windows 8 također "kriv" za lošu prodaju osobnih računala

IDC: Windows 8 također

Prema podacima analitičke kuće IDC globalna isporuka osobnih računala u prvom tromjesečju ove godine smanjila se za gotovo 14 posto (na 76,3 milijuna uređaja), što predstavlja najveći zabilježeni pad u posljednjih 19 godina, odnosno otkada IDC objavljuje kvartalne podatke o PC isporukama.

Iako takvu situaciju dijelom pripisuju sve većoj potražnji za mobilnim uređajima, poput pametnih telefona i tablet računala, u IDC-u ujedno ističu da su takvom padu "kumovale" i radikalne i nedovoljno dorađene promjene u Microsoftovom aktualnom Windows 8 operacijskom sustavu za osobna računala.

Windows 8 tako dolazi s pojedinim funkcionalnostima koje još uvijek nisu adekvatne za korištenje na tablet računalima, a njegovo korisničko sučelje koje je više prilagođeno upravljanju dodirom se uvelike kosi s tradicionalnom i za rad još uvijek najpodesnijom kombinacijom tipkovnice i miša.

Ipak, ne može se sva "krivica" svaliti na softver te tako analitičari ističu da tvrtke radna računala obnavljaju sve rjeđe nego prije, svakih četiri do pet godina, za razliku od dosadašnjeg prosjeka od oko tri. Zbog svega toga analitičari pretpostavljaju da će se vrijednost tržišta osobnih računala u 2013. godini smanjiti i za više od do sada prognoziranih 1,3 posto.

Još iz kategorije

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

Koprivnica je dobila svoju H18 Megastore Gaming arenu

22.05.2019. komentiraj

Veliko otvorenje H18 Megastore Gaming arene održano u subotu, 18. svibnja okupilo je brojne posjetitelje. Uz megapopularni Fortnite, uzbudljiv gamerski dan prošao je u druženju s Youtuberom Archerom koji je bio poseban gost.H18 Megastore Gaming Arena nalazi se u Supernova centru u Koprivnici.

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

Tim zagrebačkog FER-a pobijedio na Siemensovom regionalnom natjecanju

21.05.2019. komentiraj

Regionalno studentsko natjecanje, održano na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, označilo je završetak projekta SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2019. Projekt, koji je inicirala studentska udruga EESTEC, a koji su podržali fakulteti elektrotehnike u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji te tvrtka Siemens, budućim inženjerima pruža detaljniji uvid u problematiku s kojom se profesionalci susreću u industrijskoj automatizaciji.

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

Infobip okupio u Rijeci preko 50 developera

21.05.2019. komentiraj

Infobipov ured u Rijeci ovaj je vikend okupio preko 50 developera koji su rješavajući logičke i tehničke zagonetke Code Escape igre otključali 30 tisuća kuna donacija projektu „Moje mjesto pod suncem“, udruzi DIRA Rijeka te Dječjoj bolnici Kantrida.