ICTbusiness TV: Slavonska silicijska dolina

ICTbusiness TV: Slavonska silicijska dolina

Pred vama je i četvrta po redu ICTbusiness TV emisija u kojoj vam donosimo nekoliko zanimljivih reportaža i razgovora. Tu je priča o Osijek Software Cityu – Slavonskoj silicijskoj dolini. Razgovarali smo s Nandinom Lončarom, tajnikom udruge Osijek Software City, koji će uskoro dirigentsku palicu predati dalje, ali udruga je i dosad mnogo toga napravila, i sve to uz pomoć CISEx-a, udruge hrvatskih nezavisnih izvoznika softvera.

Razgovarli smo i s Tomislavom Bilićem, direktorom tvrtke Inchoo, te Denisom Sušcem direktor tvrtke Mono. Obojica u Osijeku ove vrlo uspješne tvrtke i zapošljavaju ljude iz cijele Hrvatske.

Međutim, veliki problem za domaće ICT kompanije je i obrazovna politika koja na tržište ne dovodi inženjere već uglavnom ekonomiste i pravnike,  dok tržište, naročito u ICT industriji „vapi“ za ljudima drukčijih znanja i vještina, o čemu smo razgovarali s Gordanom Kovačević, predsjednicom Ericsson Nikole Tesle.

U četvrtoj emisiji pogledajte i razgovor s predsjednikom Uprave King ICT-a Plamenkom Barišićem, koji vodi jednog od najvećih domaćih sistem integratora prema podacima relevantnih istraživanja poput IDC-a. Barišić među ostalim govori o novoj industrijskoj strategiji koja je po prvi put u fokus stavila i informatičko-telekomunikacijsku industriju.

Na kraju, o mobilnim aplikacijama i uspjehu na svjetskom tržištu uz izvoz razgovaramo sa direktorom tvrtke Pet minuta, Lukom Abrusom.

Još iz kategorije

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.

Kako su studenti doživjeli svoj posjet Kini i Huaweiju

Kako su studenti doživjeli svoj posjet Kini i Huaweiju

14.11.2019. komentiraj

Deset hrvatskih studenata koji su protekla dva tjedna boravili na praksi u sjedištu Huaweija u kineskom Shenzhenu, tijekom vikenda vratilo se svojim kućama, čime je okončan prvi ciklus globalne inicijative stipendiranja i razmjene studenata pod nazivom Seeds for the Future u koji se od ove godine uključila i Hrvatska.

Video igre nisu popularne samo kod djece, već i kod odraslih

Video igre nisu popularne samo kod djece, već i kod odraslih

14.11.2019. komentiraj

Video igre nisu popularne samo kod djece, što je slučaj poduži niz godina s obzirom da su kroz devedesete postale istinski planetarno popularne i oni koji su odrastali s njima nastavili su ih igrati. Ali, ponekad treba konkretnim brojkam potvrditi te činjenice.