IBM se pridružuje Continentalu i Googleu na razvoju automatizirane vožnje

IBM se pridružuje Continentalu i Googleu na razvoju automatizirane vožnje

Google i njemačka kompanija Continental 2012. godine napravili su u Nevadi poligon za testiranje vozila visoke tehnologije. Projekt je vrlo dobro primljen od strane znanstvene zajednice i smatra se velikim iskorakom za razvoj automobilske tehnike u daljnjoj budućnosti.

No, kako stvari sada stoje, Google je odlučio ući u suradnju i sa IBM-om, a sve to otkriva njemački list Daily Frankfurter Allgemeine Zeitung. Ne spominju se nikakve specijalne informacije nego samo to da će tri partnera raditi na automatiziranom sustavu vožnje. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Continental reagirati na takvu odluku od strane Googlea da im se priključi još jedan partner. Vjerujemo da neće doći do neslaganja nego će se sve ukomponirati u jednu zdravu cjelinu koja će raditi na unapređenju tehnologije za motorna vozila.

Continental u Nevadi testira tehnologiju koja vozaču olakšava snalaženje u prometu i prvi postignuti rezultati su vrlo impresivni. Na čemu bi zajednička trojka trebala raditi još nije poznato i obavijeno je velom tajne. Očito je da trebamo pričekati Frankfurtski sajam u rujnu kada Continental treba debitirati sa svojim tehnološkim dostignućima. To će nam možda dati uvid u kojem smjeru namjeravaju krenuti Google, IBM i Continental.