Huaweijeve tehnologije omogućile smanjenje emisija ugljikovog dioksida jednako sadnji 8 milijuna stabala

Huaweijeve tehnologije omogućile smanjenje emisija ugljikovog dioksida jednako sadnji 8 milijuna stabala
DepositPhotos

Huawei je ove godine bio partner europskog “Zelenog tjedna“ u organizaciji Europske komisije, a predstavnici kompanije su tom prigodom predstavili “zelena“ rješenja koja razvija kompanija koristeći najnovije tehnologije. Kako je napomenuto, zahvaljujući Huaweijevoj tehnologiji koja je već implementirana u kompanijama diljem svijeta, u 2020. godini emitirano je 185,6 milijuna tona ugljikovog dioksida manje u odnosu na prethodnu godinu, što je ekvivalent sadnji oko 8 milijuna stabala.

Digitalne tehnologije poput clouda, big date, AI i IoT ubrzale su digitalnu transformaciju u svim industrijama, što otvara prostor za inovacije na području korištenja obnovljive energije i smanjenje ukupne potrošnje energije s ciljem postizanja ugljične neutralnosti. Glavni izazov je kako osigurati veće enrgetske potrebe društva budućnosti bez dodatnog utjecaja na okoliš, odnosno uz smanjenje tog utjecaja.

“Europa preuzima vodstvo u aktivnostima okrenutim na smanjenje klimatskih promjena. Huawei je počašćen što je ove godine partner EU Zelenog tjedna. Kao vodeći dobavljač ICT infrastrukture i pametnih uređaja, Huawei se zalaže za pružanje "Tehnike za bolji planet". U okviru ove misije kontinuirano ulažemo u četiri područja: smanjenje emisije ugljika, promicanje obnovljive energije, prakticiranje kružnog gospodarstva i zaštitu prirode tehnologijom“, objasnio je Phillip Gan, Huaweijev predsjednik za središnju i istočnu Europu te Skandinaviju.

Huawei je također pokazao kako je usredotočen na integriranje energetske elektronike i digitalnih tehnologija te kako u potpunosti podržava “Green Deal“. Pod krilaticom “We manage watts with bits“, demonstrirao je svoja dostignuća u području prikupljanja i korištenja solarne energije na još učinkovitiji način. Primjerice, solarne ćelije proizvele bi više vata dok bi električni automobili mogli, zahvaljujući tehnološkoj integraciji, doseći veću kilometražu po vatu, a bazne stanice mogle nositi više bitova po vatu.

Iz kompanije također ističu da, kako bi se postigla ugljična neutralnost, prijelaz na raznoliku, čistu i nisko-ugljičnu energiju mora se ubrzati, a energetski sektor treba prihvatiti digitalnu transformaciju kako bi podržao inteligentni svijet.