Huaweijeve tehnologije omogućile smanjenje emisija ugljikovog dioksida jednako sadnji 8 milijuna stabala

Huaweijeve tehnologije omogućile smanjenje emisija ugljikovog dioksida jednako sadnji 8 milijuna stabala

Foto: DepositPhotos

Huawei je ove godine bio partner europskog “Zelenog tjedna” u organizaciji Europske komisije, a predstavnici kompanije su tom prigodom predstavili ”zelena” rješenja koja razvija kompanija koristeći najnovije tehnologije. Kako je napomenuto, zahvaljujući Huaweijevoj tehnologiji koja je već implementirana u kompanijama diljem svijeta, u 2020. godini emitirano je 185,6 milijuna tona ugljikovog dioksida manje u odnosu na prethodnu godinu, što je ekvivalent sadnji oko 8 milijuna stabala.

Digitalne tehnologije poput clouda, big date, AI i IoT ubrzale su digitalnu transformaciju u svim industrijama, što otvara prostor za inovacije na području korištenja obnovljive energije i smanjenje ukupne potrošnje energije s ciljem postizanja ugljične neutralnosti. Glavni izazov je kako osigurati veće enrgetske potrebe društva budućnosti bez dodatnog utjecaja na okoliš, odnosno uz smanjenje tog utjecaja.

“Europa preuzima vodstvo u aktivnostima okrenutim na smanjenje klimatskih promjena. Huawei je počašćen što je ove godine partner EU Zelenog tjedna. Kao vodeći dobavljač ICT infrastrukture i pametnih uređaja, Huawei se zalaže za pružanje "Tehnike za bolji planet". U okviru ove misije kontinuirano ulažemo u četiri područja: smanjenje emisije ugljika, promicanje obnovljive energije, prakticiranje kružnog gospodarstva i zaštitu prirode tehnologijom”, objasnio je Phillip Gan, Huaweijev predsjednik za središnju i istočnu Europu te Skandinaviju.

Huawei je također pokazao kako je usredotočen na integriranje energetske elektronike i digitalnih tehnologija te kako u potpunosti podržava “Green Deal”. Pod krilaticom “We manage watts with bits”, demonstrirao je svoja dostignuća u području prikupljanja i korištenja solarne energije na još učinkovitiji način. Primjerice, solarne ćelije proizvele bi više vata dok bi električni automobili mogli, zahvaljujući tehnološkoj integraciji, doseći veću kilometražu po vatu, a bazne stanice mogle nositi više bitova po vatu.

Iz kompanije također ističu da, kako bi se postigla ugljična neutralnost, prijelaz na raznoliku, čistu i nisko-ugljičnu energiju mora se ubrzati, a energetski sektor treba prihvatiti digitalnu transformaciju kako bi podržao inteligentni svijet.

Još iz kategorije

Otvorene su prijave za novu generaciju programera umjetne inteligencije

Otvorene su prijave za novu generaciju programera umjetne inteligencije

24.07.2021.

Dok se polaznici prve generacije programa prekvalifikacije za programera/ku umjetne inteligencije bliže kraju edukacije, AI Centar Lipik se priprema za nove prijave. Službeno su otvorene prijave za drugu generaciju, a sudeći prema prijašnjim prijavama, očekuje se još veći broj odaziv

Industrija e-učenja raste za 56 posto u prvom tromjesečju 2021. godine

Industrija e-učenja raste za 56 posto u prvom tromjesečju 2021. godine

24.07.2021.

Pandemija koronavirusa potaknula je mnoge ljude da se uključe u e-učenje i samo u Hrvatskoj je u prvom tromjesečju 2021. godine sektor e-učenja zabilježio 56 posto više prometa, dok je broj klijenata porastao za 94 posto u usporedbi s istim razdobljem 2020. godine, objavio je Payoneer, globalna platforma za međunarodna plaćanja.

EU digitalne COVID potvrde o cijepljenu od danas vrijede 270 dana

EU digitalne COVID potvrde o cijepljenu od danas vrijede 270 dana

23.07.2021.

Trajanje ranije izdanih potvrda automatski se produžuje i nije potrebno ponovno podnositi zahtjev. Građani od ovoga tjedna mogu svoje potvrde pohraniti i u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, koji brine i o statusu potvrda.