Huawei Technologies donirao opremu za telemedicinu KBC-u Sestre milosrdnice

Huawei Technologies donirao opremu za telemedicinu KBC-u Sestre milosrdnice

Ravnatelj Kliničko-bolničkog centra Sestre milosrdnice Davor Vagić od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primio je donaciju opreme za telemedicinu. Oprema će bolnici pomoći u organizaciji rada, unaprjeđenju komunikacije i edukaciji osoblja na daljinu, što je u ovo vrijeme pandemije i smanjenje mogućnosti fizičke prisutnosti postalo ključno za normalno funkcioniranje bolnice.

Huawei je KBC-u donirao dva moderna uređaja IdeaHub, potrebne servere i mrežnu opremu za spajanje IdeaHub-a na internetsku mrežu. Donirana oprema koristi se na više lokacija unutar KBC Sestre milosrdnice, odnosno prema potrebama djelatnika bolnice.

IdeaHub je pametan uređaj koji je objedinio pametni ekran, videokonferencijske mogućnosti, opcije pisanja i digitalizacije zapisa na pametnom ekranu, računalo s najmodernijim vrstama povezivosti i dijeljenja sadržaja te pristup najrazličitijim aplikacijama.

“Bolnički sustavi su u ovo vrijeme Covid-19 pandemije pod velikim pritiskom, no cijeli naš tim u KBC Sestre milosrdnice posvećen je upravo tome da pacijenti to ne osjete na brzini i kvaliteti zdravstvene skrbi koje dobivaju. Korištenjem uređaja, i dodatne opreme za telemedicinu, koju smo dobili ovom vrijednom donacijom, dodatno ćemo ubrzati komunikaciju i koordinaciju naših liječničkih i administrativnih timova, dijeljenje ključnih informacija, ali i omogućiti kvalitetnije edukacije medicinskog osoblja i ostalih djelatnika KBC Sestre milosrdnice”, rekao je prof. dr. sc. Davor Vagić.

 

“Bolnički sustavi su u ovoj pandemiji dobili dodatno na važnosti jer smo svi vrlo jasno uvidjeli da je zdravlje populacije ključni preduvjet bilo kakvog gospodarskog i društvenog napretka. S obzirom na potencijal digitalizacije tih sustava, u Huaweiju smo razvili brojna praktična rješenja koja služe za bolju organizaciju sustava i kvalitetniju komunikaciju, a koriste najnaprednije tehnološke mogućnosti. Ponosni smo da smo jedno od njih, koje omogućuje naprednije korištenje mogućnosti telemedicine, omogućili KBC-u Sestre Milosrdnice”, izjavio je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.

Još iz kategorije

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

Aplikacija Moovit postala Huaweijev službeni partner za gradsku mobilnost

21.10.2021.

Huawei je objavio kako je odabrao Moovit, aplikaciju broj jedan za gradsku mobilnost u vlasništvu tvrtke Intel, za svog službenog partnera koji će gostima događanja pomoći da da sigurno pristignu u kongresni centar Mess Wien, gdje će Huawei predstaviti najnoviji uređaj iz Huawei nova serije pametnih telefona.

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

Prosječna plaća nastavila rasti, u Zagrebu je prešla granicu od 8.000 kuna

20.10.2021.

Prema podacima servisa MojaPlaća, u trećem kvartalu 2021. godine prosječna mjesečna neto plaća (s uključenim dodacima na plaću) u Hrvatskoj je iznosila 7.237 kuna, što je 7% više nego u istom kvartalu prethodne godine te 1% više nego u prethodnom kvartalu 2021. godine.

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

Minecraft je malwareom najinficiranija igra na tržištu s 228 tisuća zaraženih korisnika

19.10.2021.

Industrija videoigara procvala je tijekom pandemije koronavirusa jer su ljudi više no ikad prije bili zatvoreni u svojim domovima i trebali su neku razonodu. Naravno, takva situacija motivirala je hakere da se angažiraju pa “udare” jače no ikad kako bi iskoristili tako nešto.