Huawei Technologies donirao opremu za telemedicinu KBC-u Sestre milosrdnice

Huawei Technologies donirao opremu za telemedicinu KBC-u Sestre milosrdnice

Ravnatelj Kliničko-bolničkog centra Sestre milosrdnice Davor Vagić od predstavnika tvrtke Huawei Technologies Hrvatska primio je donaciju opreme za telemedicinu. Oprema će bolnici pomoći u organizaciji rada, unaprjeđenju komunikacije i edukaciji osoblja na daljinu, što je u ovo vrijeme pandemije i smanjenje mogućnosti fizičke prisutnosti postalo ključno za normalno funkcioniranje bolnice.

Huawei je KBC-u donirao dva moderna uređaja IdeaHub, potrebne servere i mrežnu opremu za spajanje IdeaHub-a na internetsku mrežu. Donirana oprema koristi se na više lokacija unutar KBC Sestre milosrdnice, odnosno prema potrebama djelatnika bolnice.

IdeaHub je pametan uređaj koji je objedinio pametni ekran, videokonferencijske mogućnosti, opcije pisanja i digitalizacije zapisa na pametnom ekranu, računalo s najmodernijim vrstama povezivosti i dijeljenja sadržaja te pristup najrazličitijim aplikacijama.

“Bolnički sustavi su u ovo vrijeme Covid-19 pandemije pod velikim pritiskom, no cijeli naš tim u KBC Sestre milosrdnice posvećen je upravo tome da pacijenti to ne osjete na brzini i kvaliteti zdravstvene skrbi koje dobivaju. Korištenjem uređaja, i dodatne opreme za telemedicinu, koju smo dobili ovom vrijednom donacijom, dodatno ćemo ubrzati komunikaciju i koordinaciju naših liječničkih i administrativnih timova, dijeljenje ključnih informacija, ali i omogućiti kvalitetnije edukacije medicinskog osoblja i ostalih djelatnika KBC Sestre milosrdnice“, rekao je prof. dr. sc. Davor Vagić.

 

“Bolnički sustavi su u ovoj pandemiji dobili dodatno na važnosti jer smo svi vrlo jasno uvidjeli da je zdravlje populacije ključni preduvjet bilo kakvog gospodarskog i društvenog napretka. S obzirom na potencijal digitalizacije tih sustava, u Huaweiju smo razvili brojna praktična rješenja koja služe za bolju organizaciju sustava i kvalitetniju komunikaciju, a koriste najnaprednije tehnološke mogućnosti. Ponosni smo da smo jedno od njih, koje omogućuje naprednije korištenje mogućnosti telemedicine, omogućili KBC-u Sestre Milosrdnice“, izjavio je Kevin Zhang Qiming u ime Huawei Technologies Hrvatska.