Huawei sudjelovao na ovogodišnjem zelenom tjednu Europske Unije

Huawei sudjelovao na ovogodišnjem zelenom tjednu Europske Unije

Ovogodišnje izdanje zelenog tjedna Europske Unije fokusirano je na strategiju održivog i transformacijskog rasta Europske Unije s ciljem postizanja učinkovitog korištenja resursa i klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Huawei je zajedno s Inicijativom za globalnu održivost (GeSI) u Bruxellesu održao predavanje s fokusom na načine povećanja dvostruke tranzicije Europske Unije kako bi digitalno postalo središte europske zelene transformacije i kako bi konačnici bili ispunjeni ciljevi europskog zelenog plana (European Green Deal).

Na panelu održanom u Europskom parlamentu sudjelovao je Tony Jinyong, glavni predstavnik Huawei Technologies u europskim institucijama. “Huawei nastoji podržati ciljeve europskog zelenog plana te korištenje tehnologije usmjeriti prema stvaranju boljeg planeta. Predano radimo na četiri ključna područja: smanjenje emisija ugljika postojeće digitalne infrastrukture, promicanje obnovljive energije s inovacijama za veću učinkovitost, doprinos kružnom gospodarstvu i očuvanje prirode pomoću tehnologije”, naglasio je Tony Jinyong.

Predstavljena je i nova Huaweijeva europska bijela knjiga u kojoj su istaknuta ova četiri područja, a na panelu su također sudjelovali europarlamentarci Cyrus Engerer i Iban Garcia del Blanco.

Dr. Cao Hui, voditelj politike i strategije za Huawei Technologies u Europi, sudjelovao je na drugom panelu gdje je naglasio odgovornost ICT tvrtki za doprinos europskom zelenom planu.

Huawei je u Stockholmu organizirao “Zeleni summit 2022”, a Kenneth Fredriksen, izvršni podpredsjednik Huaweija za Srednju i istočnu Europu i nordijsku regiju istaknuo je kako nitko ne može sam riješiti klimatske izazove, ali kroz suradnju se mogu postići velike stvari.

Još iz kategorije

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

Fotografija je vještina, uloviti trenutak

30.06.2022.

Na nedavno održanom webinaru Counterpoint Researcha po nazivom „Trendovi u fotografiranju pametnim telefonima: novi smjerovi u snimanju čarobnih trenutaka“, Herve Macudzinski, direktor znanosti o slikama u DXOMARK-u, podijelio je svoja razmišljanja o tome kako korisnici mogu dobiti vrhunsku fotografiju, čak i s pametnim telefonima.

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

Uskoro međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech

30.06.2022.

U organizaciji splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), u periodu od 5. do 8. srpnja 2022 održat će se sedma Međunarodna konferencija o pametnim i održivim tehnologijama - SpliTech 2022. Sudionici i posjetitelji imat će priliku razmijeniti znanstvena postignuća iz aktualnih tema iz područja IoT-a, RFID -a, pametnih gradova, održive energije, dekarbonizacije zgrada i primjene tehničkih rješenja u zdravstvu (e-Health).

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

Smart Energy postavio prvi punjač za električna vozila u rasvjetnom stupu u Hrvatskoj

30.06.2022.

U Buzinu je jučer postavljen prvi punjač za električna vozila u stupu javne rasvjete. Radi se o testnom punjaču koji će, u sklopu najavljenog pilot projekta koji bi se trebao provesti sljedeće godine u tri do pet gradova, biti ugrađen u 200-tinjak stupova u jednom od planiranih gradova.