Huawei sudjelovao na ovogodišnjem zelenom tjednu Europske Unije

Huawei sudjelovao na ovogodišnjem zelenom tjednu Europske Unije

Ovogodišnje izdanje zelenog tjedna Europske Unije fokusirano je na strategiju održivog i transformacijskog rasta Europske Unije s ciljem postizanja učinkovitog korištenja resursa i klimatske neutralnosti do 2050. godine.

Huawei je zajedno s Inicijativom za globalnu održivost (GeSI) u Bruxellesu održao predavanje s fokusom na načine povećanja dvostruke tranzicije Europske Unije kako bi digitalno postalo središte europske zelene transformacije i kako bi konačnici bili ispunjeni ciljevi europskog zelenog plana (European Green Deal).

Na panelu održanom u Europskom parlamentu sudjelovao je Tony Jinyong, glavni predstavnik Huawei Technologies u europskim institucijama. “Huawei nastoji podržati ciljeve europskog zelenog plana te korištenje tehnologije usmjeriti prema stvaranju boljeg planeta. Predano radimo na četiri ključna područja: smanjenje emisija ugljika postojeće digitalne infrastrukture, promicanje obnovljive energije s inovacijama za veću učinkovitost, doprinos kružnom gospodarstvu i očuvanje prirode pomoću tehnologije“, naglasio je Tony Jinyong.

Predstavljena je i nova Huaweijeva europska bijela knjiga u kojoj su istaknuta ova četiri područja, a na panelu su također sudjelovali europarlamentarci Cyrus Engerer i Iban Garcia del Blanco.

Dr. Cao Hui, voditelj politike i strategije za Huawei Technologies u Europi, sudjelovao je na drugom panelu gdje je naglasio odgovornost ICT tvrtki za doprinos europskom zelenom planu.

Huawei je u Stockholmu organizirao “Zeleni summit 2022“, a Kenneth Fredriksen, izvršni podpredsjednik Huaweija za Srednju i istočnu Europu i nordijsku regiju istaknuo je kako nitko ne može sam riješiti klimatske izazove, ali kroz suradnju se mogu postići velike stvari.