Huawei razvija cloud gaming platformu s Tencentom

Huawei razvija cloud gaming platformu s Tencentom

Foto: DepositPhotos

Huawei je daleko više od kompanije koja se bavi mobilnim mrežama pete generacije (5G) i pametnim telefonima. Uključen je u cijeli niz aktivnosti i s razlogom podsjeća na Samsung po tom pitanju. No, područje u kojem je izostao tiče se gaming svijeta...

Upravo to će se promijeniti i Huawei će biti sličniji ipak Sonyju ili Microsoftu po tom pitanju. Jer, s kineskim Tencentom, također megakompanijom, zajedničkim će snagama raditi na paltformi za gaming. Ona će se izdvajati u odnosu na ostale po tome što će spajati umjetnu inteligenciju i proširenu stvaronst (AR).

Naravno, pomoći će i činjenica da obje kompanije djeluju na tržištu koje ima gotovo 1,5 milijardu stanovnika spremnih na sve novitete "domaće proizvodnje".

Kako bi proizvod bio uistinu iznad svega što smo dosad imali prilike vidjeti, pobrinut će se Huaweijev Kunpeng procesor i Tencentova cloug gaming platforma GameMatrix. Zajedničkim snagama trebale bi ponuditi jedno potpuno drugačije i bolje iskustvo na tržištu koje ima izniman potencijal, posebno u Kini gdje ni Sony ni Microsoft nemaju toliki pristup. Ili je zanemariv...

Nažalost, komentari iz samih kompanija nisu stigli po ovom pitanju pa sve ostaje samo na neslužbenim navodima i nagađanjima kako bi konkretno trebao konačni proizvod izgledati. Teorija sugerira da će proširena stvarnost djelovati realističnije, stabilnije i daleko funkcionalnije uz pomoć napredne umjetne inteligencije i procesora koji je "pogoni".

A sve će se objediniti na platformi koja već ima status i kvalitetu. Dakle, sigurno će sve skup biti na zavidnom nivou i nadajmo se da neće biti dostupno isključivo na kineskom tržištu i okolici, ostatak svijeta bi zasigurno želio pobliže pratiti razvoj događaja i ono što se nudi kroz zanimljivo partnerstvo dvaju kineskih divova.

Konkurenti će im biti Google, Sony, Microsoft, Nvidia i još podosta jakih "igrača"...

Još iz kategorije

Poduzetnici smatraju kako su previsoki porezi i nameti glavni uzroci rada na crno

Poduzetnici smatraju kako su previsoki porezi i nameti glavni uzroci rada na crno

06.06.2020. komentiraj

Procjene sive ekonomije su rađene redovito u zadnjim desetljećima. Ovisno o metodologijama, brojke se razlikuju. Sigurno je da se radi o gubitcima u desecima milijardi kuna, to jest i o značajnim postocima hrvatskog BDP-a. Prema svim relevantnim istraživanjima, Hrvatska uz Bugarsku ima najveći postotak sive ekonomije u Europi, a ovisno o istraživanju on se kreće od 25 posto do čak 35 posto.

CroAI Briselu šalje tri ključne smjernice za europski zakonodavni okvir o umjetnoj inteligenciji

CroAI Briselu šalje tri ključne smjernice za europski zakonodavni okvir o umjetnoj inteligenciji

05.06.2020. komentiraj

Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u Zagrebu je predstavila svoje s mjernice za poticanje razvoja umjetne inteligencije u Europi kao osvrt na Bijelu knjigu o u mjetnoj inteligenciji Europske komisije, koja je u javnoj raspravi još tjedan dana.

IDC: Prognoze za tržište tableta u 2020. slabe, ali 2021. bi trebala donijeti preokret

IDC: Prognoze za tržište tableta u 2020. slabe, ali 2021. bi trebala donijeti preokret

05.06.2020. komentiraj

Tableti se proteklih godina ne prodaju najbolje, ali tijekom pandemije koronavirusa pokazalo se da nisu na top listi prioriteta potrošača, zbog čega je tijekom prvog kvartala ove godine došlo do pada isporuka od 9,6 posto.