Huawei ove godine udvostručio broj mjesta za studente iz Hrvatske u globalnom edukacijskom programu Seeds for the Future

Huawei ove godine udvostručio broj mjesta za studente iz Hrvatske u globalnom edukacijskom programu Seeds for the Future
DepositPhotos

Huawei Technologies pokrenula je prijave za četvrtu godinu svog globalnog studentskog edukacijskog programa “Seeds for the Future“, udvostručivši ove godine broj mjesta za studente iz Hrvatske, na njih čak 30.

Program je u Hrvatskoj pokrenut na temelju Memoranduma o razumijevanju i suradnji iz 2019. godine koji su sklopljeni sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva, a do sada je program uspješno prošlo 36 studenata iz Hrvatske.

Ove godine će se uz 8-dnevni edukacijski program u kojem studenti uče od vrhunskih stručnjaka Huaweija o naprednim tehnologijama kao što su 5G, umjetna inteligencija i računarstvo u oblaku, za sve polaznike organizirati i fizičko iskustvo - studijsko putovanje na jednu od ključnih obrazovnih konferencija u EU odnosno posjet jednoj od najmodernijih 5G tvornica u EU.

„Ulaganje u znanje temeljna je podloga i preduvjet za sve poslovne pa i razvojne procese pojedinca i društva u cjelini. Mladi su naša budućnost i svako ulaganje u razvoj digitalnih vještina, ulaganje je u našu budućnost. Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva potiče stjecanje znanja o novim tehnologijama, a na suradnju s vodećim globalnim pružateljem infrastrukture za informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) smo iznimno ponosni. Razmjena znanja i otvaranje prilika za učenje o novim tehnologijama od iznimne je važnosti za sve dionike programa „Seeds for the future“, a sigurni smo da će studentima stečena znanja biti od velike koristi u praksi.  Našim studentima želim uspješno i aktivno sudjelovanje u ovoj globalnoj inicijativi uz nadu da će im ovaj program omogućiti da unaprijede svoja znanja, ali i steknu nova i korisna iskustva, a kasnije da to i primijene kroz razvoj inovativnih rješenja u brzorastućoj IT industriji“, istaknuo je Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva.

Huawei će prijave studenata sa ICT i srodnih fakulteta primati do kraja rujna, a nakon izbora 30 najboljih studentskih prijava edukacijski program će se početi izvoditi sredinom listopada. Studenti iz Hrvatske će na edukacijama sudjelovati uz druge studente iz gotovo 140 zemalja diljem svijeta i sa preko 500 sveučilišta. Ukupno je globalno kroz program prošlo preko 12.000 studenata.

Seeds for the Future samo je jedan od društveno odgovornih programa koje Huawei provodi u Hrvatskoj. Huawei u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja od 2019. godine provodi donacijski program “1000 Dreams“ u sklopu kojeg donira knjige i potrebnu tehnologiju osnovnim školama u manje razvijenim dijelovima Hrvatske. Također, prošle godine je pokrenut projekt “Huawei za digitalnu Slavoniju“ (Huawei for Digital Slavonia) u sklopu kojeg se provode edukacijski program ICT Academy u suradnji sa Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), te stipendijski program Seeds For The Future Scholarship kojim su svi studenti studija Digitalne poljoprivrede pokrenutog na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku (FAZOS) dobili po 6.000 eura stipendije.

“Inovacija i kreativnost potpomognuta digitalnim tehnologijama danas oblikuju naš svijet i vrlo je važno potaknuti buduće generacije da iskoriste puni potencijal ovih tehnologija i nastave pomicati granice. U Huaweiju već godinama potičemo mlade talente na razvoj i inovacije, i to je u samoj srži našeg globalnoj programa Seeds for the Future. Veseli nas što smo ove godine dodatno povećali broj mjesta za studente iz Hrvatske jer Hrvatska pokazuje izniman talent i potencijal razvoja u tehnološkoj industriji“, izjavio je Kevin Zhang Qiming, glavni direktor Huawei Technologies Hrvatska.