Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti

Huawei otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti

Foto: DepositPhotos

Huawei je u Kini otvorio najveći globalni centar za kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti u sklopu kojeg je po prvi puta javnosti predstavio svoj Product Cyber Security Baseline, sigurnosni okvir i vrhunac tehnologije koji više od 10 godina upravlja sigurnošću proizvoda kroz provjeru širokog raspona vanjskih propisa, tehničkih standarda i regulatornih zahtjeva. Njegovim predstavljanjem kompanija želi potaknuti korisnike, dobavljače i organizacije na standardizaciju proizvoda te sve ostale dionike na zajedničko jačanje kibernetičke sigurnosti u cijeloj industriji.

„Kibernetička sigurnost je važnija no ikad prije. Kao industrija, moramo zajedno raditi, dijeliti iskustva i najbolje prakse, unaprijediti kolektivne sposobnosti u upravljanju, standardima, tehnologiji i provjerama. Moramo javnosti i regulatorima dati razlog da vjeruju u sigurnost proizvoda i usluga koje svakodnevno koriste. Zajedno možemo postići pravu ravnotežu između sigurnosti i razvoja u digitalnom svijetu“, rekao je Ken Hu, rotirajući predsjednik Huaweija.

Digitalizacija i nove tehnologije poput 5G-a i umjetne inteligencije učinile su kibernetički prostor složenijim nego ikad, posebice jer sve više vremena provodimo online, a takvi su trendovi doveli i do  porasta novih rizika. Trenutno industriji još uvijek nedostaje koordinirani pristup zasnovan na standardima, posebno kada je riječ o upravljanju, tehničkim mogućnostima, certificiranju i suradnji. Na ceremoniji su o ovim temama raspravljali i drugi gosti poput predstavnika GSMA-e, SUSE-a, Britanskog instituta za standardizaciju te regulatorima iz UAE- te Indonezije.

"Pružanje postojećih i novih usluga u 5G eri oslanjat će se uvelike na povezanost koju pružaju mobilne mreže i u osnovi će ovisiti o tome da temeljna tehnologija bude sigurna i vjeruje joj se. Inicijative poput GSMA 5G baze znanja o kibernetičkoj sigurnosti osmišljene su kako bi pomogle dionicima razumjeti i ublažiti mrežne rizike, a NESAS, industrijski okvir osiguranja sigurnosti je osmišljen kako bi se olakšalo poboljšanje razine sigurnosti mrežne opreme u cijelom sektoru", rekao je Mats Granryd, generalni direktor GSMA.

Centrom Huawei želi pomoći u rješenju problema, pružajući platformu za razmjenu stručnosti, zajednički rad na tehničkim rješenjima, jednostavniju komunikaciju i zajedničke inovacije te sigurnosno testiranje i provjeru. Također, Centar će biti otvoren za regulatore, nezavisne organizacije za testiranje i organizacije za standardizaciju, kao i za Huaweijeve kupce, partnere i dobavljače.

"Želimo pozvati sve dionike, uključujući kupce, regulatore, normirane organizacije, dobavljače tehnologija i ispitne organizacije, da nam se pridruže u raspravi i radu na osnovama kibernetičke sigurnosti. Zajedno možemo kontinuirano poboljšavati sigurnost proizvoda u industriji", rekao je Sean Yang, direktor Huaweijevog ureda za globalnu kibernetičku sigurnost i zaštitu privatnosti.

Na samom kraju Huawei je još jednom pozvao zemlje diljem svijeta da zajedno rade na standardima sigurnosti kako bi uspješno odgovorili izazovima današnjice.

"Rizik kibernetičke sigurnosti zajednička je odgovornost. Vlade, organizacije za standardizaciju i pružatelji tehnoloških usluga trebaju usko surađivati kako bi razvili jedinstveno razumijevanje izazova kibernetičke sigurnosti. Ovo mora biti međunarodni napor. Moramo postaviti zajedničke ciljeve, uskladiti odgovornosti i zajednički raditi na izgradnji pouzdanog digitalnog okruženja koja odgovara izazovima današnjice i sutrašnjice", zaključio je Ken Hu.

Još iz kategorije

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

24.06.2021.

Sveučilište Ontario iz Kanade došlo je do zanimljivih saznanja, a pokazuju da nema istine u tvrdnjama kako nekoliko minuta igranja videoigara koje iziskuju rješavanje problema, logičko razmišljanje i općenito naprezanje moždanih, može poboljšati mentalne sposobnosti, sposobnost zaključivanja, verbalne vještine i pamćenje.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

24.06.2021.

Čekanje je završeno! Nakon godine ispunjene virtualnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021. ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće osobe iz svjetske i europske TV industrije. Krajem ljeta, od 6. do 9. rujna 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace bit će budućnost medija,  najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je uvelike utjecala na TV industriju.

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

23.06.2021.

Europska komisija objavila Europsku ljestvicu uspjeha u inoviranju za 2021., koja pokazuje da se diljem EU-a povećava uspješnost u području inovacija.  Od 2014. uspješnost u području inovacija u prosjeku se povećala za 12,5 %. Zabilježena je kontinuirana konvergencija unutar EU-a, pri čemu rezultati u niže rangiranim zemljama rastu brže od onih u uspješnijima pa se smanjuju razlike u inovacijskim rezultatima među državama članicama.