JAČANJE POZICIJE

Huawei organizirao inauguracijsku konferenciju za europske partnere

Huawei organizirao inauguracijsku konferenciju za europske partnere

Huawei je organizirao prvu Huawei Europsku partnersku konferenciju 2024. kako bi s partnerima izgradila snažan ekosustav. Konferencija je održana u gradu Como u Italiji, a više od 1000 europskih partnera prisustvovalo je događaju "Grow Together, Win Future".

Sada kineski gigant broji više od 5000 partnera u svojem ekosustavu. To uključuje vodeće distributere u Europi, zlatne, srebrne i partnerske partnere s dodanom vrijednošću, te više od 800 partnerskih udruga kao što su partneri za razvoj rješenja ili usluga. S obzirom na zeleni i digitalni preobražaj industrija koji se odvija u Europi, Huawei namjerava dodatno ojačati suradnju s partnerima, potaknut stabilnim poslovnim rezultatima tvrtke i značajnim ulaganjima u istraživanje i razvoj.

Prošle godine Huawei je ostvario rast od veći od devet posto u godišnjem prihodu, dosegnuvši 90 milijardi eura te je reinvestirao 23,3 posto u istraživanje i razvoj. Tvrtka zapošljava više od 13.000 ljudi u Europi te ima 27 centara za istraživanje i razvoj u 13 zemalja.

"Naša dugoročna strategija temelji se na stvaranju otvorenog, pravednog i transparentnog partnerskog ekosustava. Zbog toga ulažemo u višestruke investicije za zajednički uspjeh s partnerima. Od zajedničkog razvoja proizvoda i end-to-end vidljivosti do osigurane i brze opskrbe. Također smo izgradili uslužnu platformu i pokrenuli snažnu podršku politike", izjavio je Willi Song, predsjednik Europskog poslovanja za poduzeća u Huaweiju.

Kao dio svoje predanosti jačanju suradnje s partnerima, Huawei je revidirao programe poticaja i osposobljavanja partnera te će pružati marketinšku podršku kroz zajedničke prilike.

"Predani smo otvorenoj i 'win-win' suradnji te želimo zajedno rasti s našim partnerima", dodao je Song.

Osim europske poslovne strategije Huaweija i nove partnerske politike za 2024. godinu, Huawei Cloud je predstavio partnerski sustavni okvir pod nazivom "Go Cloud, Grow Cloud" kako bi omogućio više partnera da razvijaju nove poslovne prilike. S obzirom na važnost offline implementacije i lokalne zahtjeve za pohranom podataka poduzeća, Huawei Cloud je predstavio tipičan način implementacije u oblaku nazvan Huawei Cloud Stack.
 
Huawei je također službeno predstavio strategiju izlaska na tržište tijekom konferencije, s portfeljem novih ICT proizvoda u području podatkovnih komunikacija, pohrane i optičkih mreža.