Huawei isporučio 10 milijuna uređaja iz P30 serije

Huawei isporučio 10 milijuna uređaja iz P30 serije

Unatoč negativnoj slici odaslanoj kroz trgovinski rat Kine i SAD-a, Huawei je nastavio nizati izvrsne rezultate. Tomu u prilog najbolje govori činjenica kako su u segmentu pametnih telefona, prvenstveno u novoj flagship seriji P30, ostvarili rekordnu prodaju.

„Huawei je ove godine isporučio 100 milijuna uređaja do 30. svibnja, ranije no što je kompanija dostigla tu brojku u usporedbi s 2018. P30 serija prodana je u 10 milijuna primjeraka samo 85 dana nakon službenog predstavljanja što je 62 dana manje u usporedbi s prošlogodišnjom P20 serijom“, izjavio je Kevin Ho, predsjednik mobilnog odjela Huawei Consumer Business Group-a na MWC Shanghai Global Device Summitu.

Huawei je kroz proteklih deset godina uložio više od 480 milijardi kineskih jena, što je pomoglo u razvoju napredne tehnologije i snažnih partnerstava na području softverskih i hardverskih lanaca isporuke. To je omogućilo kompaniji da se istakne u razvoju brojnih novih tehnologija. U tvrtki vjeruju kako će inovativnost i njihova tržišna pozicija nastaviti širiti granice mogućnosti pametnih telefona te povjerenje korisnika.