HTC izgubio patent tužbu od Nokije, slijedi drakonska kazna i zabrana prodaje

HTC izgubio patent tužbu od Nokije, slijedi drakonska kazna i zabrana prodaje
HTC

Karma zaista nije na strani HTC-a, koji nikako da se riješi nagomilanih problema. Umjesto toga, tvrtka je ovih dana svojoj listi problema dodala još jedan. Okružni sud u Mannheimu u Njemačkoj, presudio je 31. siječnja kako je HTC prekršio Nokijine patente EP1579613 koji se nazivaju “method and apparatus for enabling a mobile station to adapt its revision level based on network protocol revision level“.

Sljedeći korak koji će Nokia poduzeti je da će tražiti naknadu štete i uvjetovati zabranu prodaje HTC-ovih uređaja u Njemačkoj. HTC je rekao kako će se žaliti na sudsku odluku njemačkog suda. Njemački stručnjak za tehnologiju patenata, Florian Mueller, napisao je kako Nokia može biti zadovoljna s rješenjem suda i da HTC gubi već 4:0 od Nokije na sudovima.

Ne treba ni spominjati koji bi to udarac bio za HTC da mu se zabrani prodaja njihovih uređaja na tako velikom tržištu kao što je Njemačka. Nokija u ovom trenutku zadovoljno trlja ruke jer su sve presude u sporu s HTC-om donesene u njihovu korist. Inače, čisto sumnjamo kako će se HTC uspjeti izboriti za poništenje najnovije odluke jer je praksa do sada pokazala kako nije imao uspjeha.