Hrvoje Kapetanović preuzima mjesto izvršnog direktora Undabota

Hrvoje Kapetanović preuzima mjesto izvršnog direktora Undabota

Uprava hrvatske tvrtke Undabot, specijalizirane za razvoj naprednih mobilnih i web aplikacija, donijela je 30. siječnja ove godine odluku o imenovanju dosadašnjeg Člana Uprave, g. Hrvoja Kapetanovića, Izvršnim direktorom. Na svojoj novoj poziciji će se pored drugih obaveza i dalje primarno baviti razvojem i internacionalizacijom poslovanja Undabota. Njegovi najuži suradnici će biti Članovi Uprave Saša Ignjatović i Marko Miloš.

Ova rotacija u Upravi tvrtke nastavak je Undabotovih odlučnih koraka u smjeru razvoja poslovanja, proširivanja portfolia usluga te zapošljavanja novih top stručnjaka. Pored Hrvatske, u protekloj godini se Undabot fokusirao na zapadna tržišta, što je rezultiralo sklapanjem prvih ugovora u Švicarskoj i Njemačkoj, a u tvrtki posebno ističu početak suradnje s A1 Telekom Austria Grupom, gdje je Undabot zadobio povjerenje za razvoj strateških aplikacija na razini cijele grupe.

Prije pridruživanja Undabotu u prosincu 2017-te, Hrvoje Kapetanović je svoje 20-godišnje iskustvo gradio na vodećim pozicijama u Siemensu, Hewlett-Packardu-u i Accenture-u, a zadnjih je pet godina proveo u Microsoftu.

"Prije nešto više od godinu dana sam rekao da mi je drago što se pridružujem izuzetno dinamičnom i stručnom Undabot timu, koji je svojim dosadašnjim radom dokazao da može izvesti najkompleksnije mobile projekte, te da može biti konkurentan i na globalnom tržištu. Danas je to zadovoljstvo još veće, jer smo u kratkom roku potvrdili da smo sposobni za još veće stvari. Izašli smo na nova međunarodna tržišta i ponosni smo na suradnju s novim važnim klijentima koji su prepoznali našu kvalitetu. Dodatno, marljivo smo radili i na izgradnji tvrtke iznutra te smo pored postojeće top mobile ekspertize izgradili i vlastiti snažan web development tim, što nam omogućuje podržati najkompleksnije zahtjeve naših klijenata.", prokomentirao je Kapetanović.

Još iz kategorije

Stvorena umjetna inteligencija koja može uređivati fotografije bez ikakvog učenja

Stvorena umjetna inteligencija koja može uređivati fotografije bez ikakvog učenja

23.08.2019. komentiraj

Tehnologija je napredovala do iznimnih razina pa tako i ona koja se veže uz fotografiju, tako da su mogućnosti njihova uređivanja probile granice s dolaskom umjetne inteligencije i strojnog učenja. Do te mjere da jesamo djelić određene fotografija dovoljan da bi se izvukli segmenti i stvorila potpuno nova, svježa, poboljšana fotografija...

Škotska kroz vjetroelektrane generira dvostruko više energije nego što troši

Škotska kroz vjetroelektrane generira dvostruko više energije nego što troši

23.08.2019. komentiraj

Dobivanje energije vjetrom izaziva rasprave diljem svijeta jer protivnici će kazati vrlo često kako se na taj način ne mogu zadovoljiti potrebe stanovništva pa je cijeli proces preskup, predugotrajan i samim time prekompliciran. No, Škotska opovrgava sve te kritičare na vrlo konkretan način - primjerom.

WMF: Nestaje li posao glazbenih urednika ili kako formatirani radio harači tržištem

WMF: Nestaje li posao glazbenih urednika ili kako formatirani radio harači tržištem

22.08.2019. komentiraj

Formatirani radio često se doživljava kao bauk i neprijatelj svake kreativnosti, iako su takve radijske stanice u pravilu pri vrhovima liste slušanosti. Većina uspješnih radija na tržištu ima između 240 i 800 pjesama u rotaciji, iako su im fonoteke višestruko bogatije. Zašto je tome tako - moći će se doznati na interaktivnoj radionici “Ed Sheeran vs. Petar Grašo” u sklopu Weekend Media Festivala u Rovinju.