Hrvatskoj gotovo dvostruko više inovativnih nastavnika u odnosu na prošlu godinu

Hrvatskoj gotovo dvostruko više inovativnih nastavnika u odnosu na prošlu godinu
Microsoft

21 nastavnik iz 13 škola u Hrvatskoj proglašeni su Microsoft inovativnim nastavnicima te na taj način prepoznati kao lideri u korištenju tehnologije za unapređenje obrazovnog procesa. To je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je u ovaj program bilo uključeno 12 nastavnika.

Oni su tako postali dijelom zajednice od 4.800 nastavnika širom svijeta koji imaju to vrijedno priznanje. Inače, Microsoft svake godine bira inovativne nastavnike koji razmjenjuju ideje, nove pristupe i uče jedni od drugih, čineći tako globalnu zajednicu posvećenu poboljšanju rezultata učenika kroz upotrebu tehnologije.

Status Microsoft inovativnih nastavnika dobili su Manuela Kujundžić, Zvjezdana Martinec, Dunja Mijović, Maja Loina, Darko Rakić i Zvjezdana Žigolić-Južvak iz OŠ Popovača, Tihana Ribarić, Vedran Šperanda i Vesna Lončar-Cindrić iz OŠ Mato Lovrak iz Nove Gradiške, Nikolina Mandić i Blanka Mihaljević iz OŠ Mladost iz Osijeka, Željan Kutleša iz OŠ Gripe iz Splita, Gordana Sokol iz OŠ Tužno, Lidija Kralj iz OŠ Veliki Bukovec, Danijel Forjan iz OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, Anja Matešić iz OŠ Smiljevac, Tea Horvatić iz OŠ Strahoninec, Sonja Lušić Radošević iz IX. Gimnazije Zagreb, Danijel Vrbanc iz Željezničke Tehničke škole Moravice,  Miljenko Hajdarović iz Srednje škole Čakovec te Vesna Tomić iz Gimnazije A.G. Matoša iz Đakova.

Microsoft inovativni edukatori unapređuju svoje znanje o korištenju tehnologije u učionici s ciljem poboljšanja učenja i podučavanja. Također funkcioniraju kao važna spona između Microsofta i obrazovnog sustava dajući savjete kako najbolje integrirati tehnologiju u obrazovne programe te promoviraju modernu tehnologiju na raznim događanjima kao olakšavajući faktor za učenje. Potpredsjednik edukacijskog segmenta pri korporaciji Microsoft Anthony Salcito izjavio je kako njegova tvrtka slavi i podržava njihov svakodnevni rad.

"Microsoft inovativni nastavnici su stručnjaci koji inspiriraju ostale primjenjujući nove metode u nastavi i učenju kako bi motivirali učenike i osnažili ih da postignu više, rekao je Salcito.

Danijel Forjan, učitelj informatike u OŠ Domovinske zahvalnosti iz Knina, a ujedno i ambasador projekta ENABLE, izjavio je kako mu je iznimna čast biti dio spomenute skupine nastavnika.

"Svakodnevno koristim tehnologiju u nastavi te smatram da učenike treba kontinuirano upoznavati s razvojem tehnologije i programskih rješenja što im uvelike može pomoći, kako u savladavanju nastavnog sadržaja, tako i u rješavanju svakodnevnih radnji. Ubuduće ćemo kroz ovaj program nastojati djecu što više zainteresirati za programiranje te ćemo povezati STEM predmete i tehnologiju kako bi učenje i poučavanje učinili zanimljivim i zabavnim, rekao je Forjan.