Hrvatski Telekom sklopio partnerstvo s Maticom umirovljenika Hrvatske u cilju digitalizacije

Hrvatski Telekom sklopio partnerstvo s Maticom umirovljenika Hrvatske u cilju digitalizacije

Hrvatski Telekom sklopio je partnerstvo s Maticom umirovljenika Hrvatske u sklopu kojeg će zajedno surađivati na razvojnim i edukacijskim projektima namijenjenim starijoj populaciji. Cilj ovog partnerstva je digitalizacija Matice, udruga članica i starijih osoba u Hrvatskoj.

U sklopu suradnje, Hrvatski Telekom radit će na postupnom uključivanju starijih osoba u digitalni svijet razvojem modernih usluga i proizvoda, uključujući i one koje omogućuju brigu o njihovom zdravstvenom stanju. Uz razvoj, edukaciju i mentorstvo, Hrvatski Telekom će starijim osobama pružati pristup telekomunikacijskim uslugama i digitalnim komunikacijskim platformama.

„Suradnja s Maticom umirovljenika za nas je mnogo više od uobičajenog poslovno-partnerskog odnosa. U Hrvatskom Telekomu uvijek razmišljamo što još možemo napraviti za društvo i drago nam je što ćemo ovim društveno odgovornim projektom starijoj populaciji osigurati adekvatne digitalne alate i pomoći im da nauče raditi s njima, kako bi uvijek kad to požele mogli biti bliži i u kontaktu sa svojim najdražima, obitelji i prijateljima. To je naročito važno u trenutnim uvjetima smanjenje društvene interakcije, čime je ovaj segment populacije najviše pogođen, a kroz ovu suradnju nećemo im samo olakšati komunikaciju, već i pomoći oko dobivanja sredstava iz EU fondova“, izjavio je Jerko Dumanić, potpredsjednik Hrvatskog Telekoma za marketing poslovnih korisnika, prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima i upravljanje prodajnim kanalima.

Hrvatski Telekom svjestan je svoje uloge u osiguravanju jednakog pristupa tehnologiji za sve te će u skladu s time umirovljenicima omogućiti ponude primjerene njihovoj platežnoj moći, a kvalitetom ravnopravne svim ostalim ponudama. Tehnologija i povezanost u ovo vrijeme bitni su jer se njihovom dostupnošću smanjuje osjećaj usamljenosti i izoliranosti.

„Ugovor o partnerskoj suradnji između Matice umirovljenika Hrvatske i HT-a predstavlja veliki korak u realizaciji digitalizacije Matice, njenih članica i osoba starije životne dobi. Posebno u ovim uvjetima pandemije izuzetno je važno da umirovljenici budu povezani sa svojim obiteljima, susjedima te zdravstvenim i drugim ustanovama koje im mogu osigurati potrebnu skrb. Nadalje, povećavamo mogućnost izvaninstitucionalne brige o starijim osobama te produljenje njihovog boravka u vlastitom domu. Na ovaj način bit će olakšano i zajedničko korištenje sredstava iz strukturnih fondova. Na kraju ističem da će ovim Ugovorom biti omogućena najpovoljnija tarifa i cijene uređaja umirovljenicima i osobama starije životne dobi. Uvjerena sam da je potpisivanjem ovog Ugovora stvoren temelj naše buduće suradnje koja će se razvijati i u drugim pravcima za umirovljenike i osobe starije životne dobi, usporedno sa razvojem tehnologije i novim dostignućima na području digitalizacije“, poručila je Višnja Fortuna, predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske.

Matica umirovljenika Hrvatske, najveća je umirovljenička organizacija u Republici Hrvatskoj kroz koju djeluje preko 420 udruga i više od 810 podružnica i klubova umirovljenika u svim općinama, gradovima i županijama.