Hrvatski Telekom predstavio korporativnu podstranicu o sigurnosti

Hrvatski Telekom predstavio korporativnu podstranicu o sigurnosti

Hrvatski Telekom je dio Deutsche Telekom Grupe te je zajedno s ostalim članicama Grupe preuzeo visoke standarde sigurnosti i zaštite osobnih podataka. U HT-u, kao i svim članicama Grupe, redovito se jača svijest o važnosti tema koje se tiču sigurnosti i privatnosti te po tim pitanjima nema kompromisa.

Stoga je HT, na svojim korporativnim stranicama, proširio podstranicu o zaštiti osobnih podataka i sigurnosti, koja se nalazi se na adresi: http://www.t.ht.hr/odgovornost/privatnost.asp

Podstranica je aktivna od danas, 28. siječnja, kada se obilježava Dan zaštite osobnih podataka.

Tako se u toj sekciji mogu pronaći podaci o zakonima i korporativnim pravilima, načini kako se zaštititi od phishinga, kao i kako zaštiti uređaj od krađe. Sekcija sadrži i poglavlje o zaštiti mladeži na internetu, a zainteresirani mogu proučiti i rječnik osnovnih pojmova vezanih za sigurnost.

Hrvatski Telekom svoje sigurnosne standarde ostvaruje kroz tehničke i organizacijske mjere u skladu s najboljom praksom koja nadilazi obveze koje postavlja zakon. Između ostalog, implementiran je PSA postupak kojim se osigurava „privacy by design“ i „security by design“ pristup, što znači da se svi relevantni zahtjevi zaštite osobnih podataka i IT/NT sigurnosti ugrađuju u proizvode i usluge HT-a od samog začetka.

Na podstranici se nalazi i link na stranicu DT Grupe koja omogućuje uvid u napade na različite cyber mete u čitavom svijetu u stvarnom vremenu, s iscrpnom statistikom odakle napadi potječu, koliko ih ima, te koje su im mete. Zahvaljujući HT-u, korisnici imaju mogućnost doći do ovih podataka na hrvatskom jeziku.