Hrvatski Telekom donirao 495 tisuća kuna za devet društveno vrijednih projekata

Hrvatski Telekom donirao 495 tisuća kuna za devet društveno vrijednih projekata

Hrvatski Telekom dodijelio je devet donacija za društveno vrijedne projekte koji su izabrani u tri kruga glasanja u sklopu 9. donacijskog natječaja Zajedno smo jači. Ukupni donacijski fond natječaja iznosi 495.000 kuna, a u svakoj od tri kategorije dodijeljeno je po 75.000, 55.000 i 35.000 kuna za prva tri projekta.

Ovim vrijednim donacijskim programom HT već devetu godinu zaredom dodatno potvrđuje svoje čvrsto opredjeljenje za društveno odgovorno poslovanje i ponašanje.

„U proteklih devet godina ukupno smo samo kroz ovaj natječaj donirali više od 7,5 milijuna kuna za gotovo 230 vrijednih projekata na području čitave Hrvatske. Želimo biti aktivni u svim dijelovima društva, stoga ćemo i dalje nastaviti podržavati projekte koji daju doprinos napretku i izvrsnosti“, istaknuo je predsjednik Uprave HT-a Davor Tomašković.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je čak 456 prijava, što je veliki porast u usporedbi s prethodnom godinom, kada je bilo 295 prijavljenih.

Stručno povjerenstvo HT-a u prvom je krugu odabralo 36 projekata, a potom su zaposlenici HT grupe glasali za najboljih 18. U završnom krugu glasanja svi korisnici Interneta su putem službene stranice natječaja www.zajednosmojaci.hr do 9. studenog 2014. mogli svojim glasovima podržati najbolje projekte.

Izabrani projekti po kategorijama su:

Tehnologija i komunikacija

Osnovna škola Mače
Uključivanje Osnovne škole Mače (Krapinsko-zagorska županija) u projekt e-Dnevnici i e-Škole, izgradnja školske bežične mreže i nabavka računalne opreme.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Debra, društvo oboljelih od bulozne epidermolize
Nabavka tablet uređaja za članove društva („djecu leptire“), omogućavanje pristupa Internetu i izrada nove web stranice na kojoj bi članovi mogli samostalno kreirati i postavljati sadržaje.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Specijalna bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac
Kupnja prijenosnih računala i pisača, nabava softvera i edukacija osoblja te primjena novosti u praksi. Postojeća web stranica redizajnirat će se i nadograditi novim modulom o palijativnoj skrbi.
Iznos donacije: 35.000 kuna

Edukacija i digitalizacija

Udruga „Jak kao Jakov“
Izrada pet slikovnica zajedničkog naziva "Budi jak kao Jakov". Slikovnice su edukativne, motivirajuće i  vesele, namijenjene malim onkološkim bolesnicima, ali i njihovim roditeljima, te ostaloj djeci.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Matematičko društvo Mirjane Pečur Vuković
Predavanja i radionice za nadarene učenike, izrada edukativnih digitalnih materijala za popularizaciju matematike te organiziranje zimske škole matematike i informatike.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Humanitarna udruga FB humanitarci Zagreb
Podjela namirnica, higijenskog pribora i blagdanskih darova za najmanje 36 obitelji grada Zagreba. Djeca iz tih obitelji dobivat će besplatne karte za kazališne i kino predstave.
Iznos donacije: 35.000 kuna

Okoliš i napredak

Klub podvodnih aktivnosti „Vodomar“ Duga Resa
Nabava limenog čamca i motora za detekciju i pretraživanje rijeke Mrežnice s ciljem vađenja otpada i označavanja minsko-eksplozivnih sredstava. Međunarodna eko akcija na Mrežnici s istim ciljem, te izložba, medijska kampanja i eko kviz u osnovnim školama.
Iznos donacije: 75.000 kuna

Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Čička Poljana
Uređenje parka, igrališta za djecu i Vatrogasnog doma, nabava vatrogasnog kombija i opreme za intervencije te edukacija stanovništva, posebno djece i mladeži.
Iznos donacije: 55.000 kuna

Grad Omiš
Dodatno opremanje meteorološke postaje Osnovne škole „Josip Pupačić“ te kupnja inteligentne ultrazvučne IP mini meteorološke stanice.
Iznos donacije: 35.000 kuna