Hrvatski studenti osvojili nagradu za projekt pomoći autističnoj djeci

Hrvatski studenti osvojili nagradu za projekt pomoći autističnoj djeci

Nakon što su pobijedili na hrvatskom finalu Imagine Cup te Software Startup Akademiji splitsko-zagrebački studenti okupljeni oko projekta AuThink odnijeli su i jednu od nagrada na Imagine Cup finalu u Sant Petersburgu.

Hrvatski predstavnici okupljeni oko projekta AuThink osvojili su posebnu nagradu DreamSpark Learning, a pobjednici natjecanja su timovi iz Ujedinjenog Kraljevstva, Austrije te Portugala. Cilj ovog natjecanja je razviti inovativne projekte te u konačnici ih sprovesti od ideje do tržišta. Pobjednički projekti su objavljeni za tri glavne kategorije - inovacije, igre i humanitarni rad - tri vezane za specifične proizvode iz Microsofta te osam posebnih sponzorskih priznanja.

„Jako smo sretni i ponosni! Nakon sto nam je pročitano ime, popeti se na pozornicu kazališta Alexandrinsky i primiti nagradu ispred 500 ljudi je zaista nešto posebno! Spoznaja da su i ovdje prepoznali vrijednost našeg projekta, kao i nemala financijska injekcija sigurno će nam dati dodatnog elana u daljnjem razvoju projekta“, objasnio je Ivan Pavičić, voditelj projekta AuThink.

Ceremonija proglašenja održana je u povijesnom kazalištu Alexandrinsky, a sudjelovalo je više od 800 studenata, sudaca, partnera i sponzora, ruskih dostojanstvenika te predstavnika medija iz cijelog svijeta. Sama svečanost kulminacija je četverodnevnog natjecanja i oda naporima kako ideju sprovesti u život kroz tehnologiju i timski rad, tvrde u Microsoft.

Hrvatski tim AuThink osvojio je nagradu DreamSpark Learning, jednu od osam nagrada koje se dodjeljuju za posebna dostignuća u određenom području. Prema riječima žirija projekt AuThink fokusiran na pomoć autističnoj djeci i njihovim roditeljima, te stručnim osobama, odličan je primjer kako inovativan software stvara nove načine učenja i predavanja. U sklopu nagrade dodijeljena su i financijska sredstava od 5000 dolara za pomoć daljnjem razvoju projekta.

„U proteklih 11 godina, Imagine Cup je mjesto inspiracije i inovacije za studente diljem svijeta, Studenti koji sudjeluju na ovom natjecanju, pokazuju najbolje inovacije iz svoje matične zemlje, a zajedno stvaraju nove aplikacije, inovacije i usluge koje će promijeniti način na koji svijet funkcionira, stupa u interakciju i uči. Mi smo nevjerojatno ponosni zbog finalista koji su se natjecali u Imagine Cup ove godine i sa strahopoštovanjem gledamo na njihove projektima i tehnologije koje su prikazali tijekom ovog tjedna“, rekao je Steve Guggenheimer, korporativni potpredsjednik i glavni evangelist u Microsoftu.