Hrvatski DataBox besplatno brine o računalnoj infrastrukturi

Hrvatski DataBox besplatno brine o računalnoj infrastrukturi

Siguran i stabilan informatički sustav osnova je uspješnog poslovanja svake tvrtke. U ovim nepredvidivim situacijama, zbog korona virusa i posljedica potresa, mnoge tvrtke moraju zatvoriti pristup prostorima tvrtke u kojima se nalazi sva oprema koja opslužuje kritične servise tvrtke, nepredvidivo je servisiranje i nabava rezervnih dijelova informatičke opreme čime je kontinuitet operativnog poslovanja izložen potencijalnom riziku.

Uzimajući u obzir sve navedeno, pravovremena migracija kritičnih servisa poput terminala i aplikacijskih poslužitelja te poslužitelja baza podataka na udaljenu lokaciju može biti jedna od ključnih odluka održavanja kontinuiteta poslovanja u narednim mjesecima.

Kako bi se tvrtkama pomoglo u rješavanju izazova s kojima se trenutno suočavaju, u tvrtki DataBox odlučili su omogućiti besplatan pristup svojoj tehnologiji i uslugama za vrijeme trajanja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

„Za vrijeme potresa u Zagrebu, naš podatkovni centar ostao je neoštećen, što nažalost nije slučaj s mnogim informatičkim sustavima različitih zagrebačkih tvrtki. Kako bismo im pomogli s nastavkom poslovanja u ovim kriznim trenutcima, odlučili smo svima kojima je to potrebno omogućiti korištenje niza usluga našeg podatkovnog centra bez naknade“ rekao je Filip Olujić, voditelj prodaje tvrtke DataBox.

Podatkovni centar DataBox do 30. lipnja 2020. godine nudi besplatnu mogućnost migracije kritičnih servisa na virtualne privatne poslužitelje, kolokaciju fizičkih poslužitelja ili pojedinih servisa (poput usluga pristupa internetu i stacionarne telefonije), neograničene usluge VPN (Virtual Private Network) pristupa korporativnim mrežama.

Jedna od ključnih stvari kod postizanja visoke dostupnosti u svakodnevnom poslovanju je i realizacija mjesta oporavka u slučaju katastrofe, tj. ispada središnje lokacije ICT poslovnog sustava. U ovom trenutku nude i besplatnu izradu individualiziranog dizajna, kao i samu implementaciju mjesta oporavka koji u slučaju nedostupnosti središnje lokacije omogućuje dostupnost kritičnih poslovnih servisa.

Još iz kategorije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

26.09.2020. komentiraj

Vjerni korisnici Windows 10 operativnog sustava napokon su došli na svoje jer Your Phone napokon nudi potpunu mogućnost pokretanja Android aplikacija na računalima. Ako imate odabrane Samsung modele pametnih telefona, što znači one koji su načinjeni nakon listopada 2018., koji imaju barem Android 9.0 i Link to WIndows 2.0...

Kina poručuje da neće odobriti prodaju TikToka

Kina poručuje da neće odobriti prodaju TikToka

25.09.2020. komentiraj

Prodaja TikToka još uvijek nije realizirana, iako se navodno 13. rujna sklopilo partnerstvo njegove matične kompanije ByteDance i Oraclea. Naime, službeni Peking odlučio je stopirati posao jer smatra da se radi o ucjeni.

Pametna rasvjeta smanjuje troškove i do 70 posto

Pametna rasvjeta smanjuje troškove i do 70 posto

25.09.2020. komentiraj

„U okviru novog višegodišnjeg plana za klimatska pitanja izdvojit će se velika sredstva. U procesu usmjeravanja sredstava za čistu energiju tamo gdje su najpotrebnija ključni su gradovi kao pokretači, uvođenjem tehnologije za razvoj pametnih i zelenih gradova“, rekla je Danijela Jemrić iz Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK na predstavljanju tehnološke podloge koncepta pametnih i zelenih gradova, radionici Smart/Safe&Green City, održanoj danas u HGK na inicijativu tvrtki Open Way i Detas.