Hrvatski DataBox besplatno brine o računalnoj infrastrukturi

Hrvatski DataBox besplatno brine o računalnoj infrastrukturi

Siguran i stabilan informatički sustav osnova je uspješnog poslovanja svake tvrtke. U ovim nepredvidivim situacijama, zbog korona virusa i posljedica potresa, mnoge tvrtke moraju zatvoriti pristup prostorima tvrtke u kojima se nalazi sva oprema koja opslužuje kritične servise tvrtke, nepredvidivo je servisiranje i nabava rezervnih dijelova informatičke opreme čime je kontinuitet operativnog poslovanja izložen potencijalnom riziku.

Uzimajući u obzir sve navedeno, pravovremena migracija kritičnih servisa poput terminala i aplikacijskih poslužitelja te poslužitelja baza podataka na udaljenu lokaciju može biti jedna od ključnih odluka održavanja kontinuiteta poslovanja u narednim mjesecima.

Kako bi se tvrtkama pomoglo u rješavanju izazova s kojima se trenutno suočavaju, u tvrtki DataBox odlučili su omogućiti besplatan pristup svojoj tehnologiji i uslugama za vrijeme trajanja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj.

„Za vrijeme potresa u Zagrebu, naš podatkovni centar ostao je neoštećen, što nažalost nije slučaj s mnogim informatičkim sustavima različitih zagrebačkih tvrtki. Kako bismo im pomogli s nastavkom poslovanja u ovim kriznim trenutcima, odlučili smo svima kojima je to potrebno omogućiti korištenje niza usluga našeg podatkovnog centra bez naknade“ rekao je Filip Olujić, voditelj prodaje tvrtke DataBox.

Podatkovni centar DataBox do 30. lipnja 2020. godine nudi besplatnu mogućnost migracije kritičnih servisa na virtualne privatne poslužitelje, kolokaciju fizičkih poslužitelja ili pojedinih servisa (poput usluga pristupa internetu i stacionarne telefonije), neograničene usluge VPN (Virtual Private Network) pristupa korporativnim mrežama.

Jedna od ključnih stvari kod postizanja visoke dostupnosti u svakodnevnom poslovanju je i realizacija mjesta oporavka u slučaju katastrofe, tj. ispada središnje lokacije ICT poslovnog sustava. U ovom trenutku nude i besplatnu izradu individualiziranog dizajna, kao i samu implementaciju mjesta oporavka koji u slučaju nedostupnosti središnje lokacije omogućuje dostupnost kritičnih poslovnih servisa.

Još iz kategorije

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

U borbu za CPU tržište uz Intel i AMD uključuje se i treći igrač

06.04.2020. komentiraj

Intel i AMD konstantno vode bitku na tržištu moćnih procesora za servere, ali čini se da je stigao “treći igrač”, koji bi im mogao podosta poremetiti planove u smislu duopola. Riječ je o Marvellu, koji se predstavlja sa zvjerkom kojoj trenutno nitko zapravo ne može parirati.

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

Donacija KB Merkur počela isporuka 1500 naručenih vizira

06.04.2020. komentiraj

Nakon što je bolnici isporučena prva količina potrebnih dezinficijensa i zaštitnih navlaka, danas je počela i isporuka 1500 naručenih vizira. Ovi viziri napravljeni su u hrvatskom poduzeću Hladni Val koje se nalazi u Industrijskom parku Nova Gradiška, a prethodno su prošli test za primjenu u bolnici. Izrada ovih vizira financirana je iz sredstava prikupljenih akcijom Rotary kluba Zagreb Medveščak, a omogućit će zaštitu medicinskog osoblja od širenja zaraze, a time i pacijenata.

Umjetna inteligencija omogućava šest puta bržu dijagnostiku koronavirusa

Umjetna inteligencija omogućava šest puta bržu dijagnostiku koronavirusa

06.04.2020. komentiraj

Na online konferenciji pod nazivom „Suzbijanje COVID-19 uz pomoć tehnologije“, Huawei je predstavio tehnološka rješenja koja su značajno pomogla u prevenciji većeg širenja koronavirusa u Kini. Uspjeh je postignut zahvaljujući korištenju kombinacije tehnologija koje razvija Huawei, a to su 5G mreža, Huawei Cloud te umjetna inteligencija. Kombinacija tih tehnologija omogućava lakšu, bržu i efikasniju dijagnostiku te komunikaciju s ekspertima diljem zemlje i svijeta.