Hrvatska Udruga Bespilotnih Sustava - HUBS organizira HUBS DRON PIKNIK 2022.

Hrvatska Udruga Bespilotnih Sustava - HUBS organizira HUBS DRON PIKNIK 2022.
DepositPhotos

Na adresi Društveni dom  “Mala Gorica“ - Sveta Nedjelja, u subotu 18.06.2022. od 10:00 do 18:00 sati, dođite na piknik i uživajte uz velike i male, ljude i dronove.  Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje dronova, prirode, društva i piknika da, nakon dvije stresne godine, priušte sebi i svim dragim osobama koje mogu dovesti, uživanje u prirodi, druženju, prezentacijama i letovima bespilotnih zrakoplova/dronova raznih veličina i namjena - sve uz finu hranu i piće na HUBS DRON PIKNIK 2022.

Zadnjih nekoliko godina dosta se priča i diskutira o raznim dronovima. Ima tu svega - od stručnjaka i dronova specijaliziranih namjena za civilne i vojne primjene do šarlatana i padanja dronova od 6 tona u naseljenom dijelu Zagreba.

Kako bi dronove približili ljudima, Hrvatska Udruga Bespilotnih Sustava - HUBS, organizira HUBS DRON PIKNIK na prostoru društvenog doma Mjesnog Odbora Mala Gorica, u sklopu Festivala Domenikana - ljeto u Svetoj Nedelji.  Na prostoru društvenog doma nalazi se dvorana za predavanja i expo, gdje će od 10-13h biti stručna predavanja, a organizirani su i demo letovi, sinkronizirani let roja od 6 dronova „drone swarm“ te utrka FPV dronova - sve uz okrjepu i druženje  u stilu piknika.

Na ovom pikniku možete uživati u hrani i piću za stolovima pod suncobranima, dok će se tik do piknik prostora djeca moći igrati na lijepo uređenom dječjem igralištu - pod budnim okom roditelja.

Na ovoj priredbi očekujemo vidjeti mnoge i različite sustave bespilotnih zrakoplova/dronova u što više raznih primjena, a to i jest jedan od bitnih ciljeva ovoga skupa. Na pikniku će nam se pridružiti razni izlagači koji će prezentirati i pokazati svoju opremu te neke nove dronove, naravno sve uz vrijedne savjete i razmijene iskustava, a posjetitelji će moći vidjeti i čuti dosta novosti o ovoj aktualnoj temi i brzorastućoj industriji. Sve bitne informacije kao i raspored letenja biti će stručno vođeni.

Mislili smo i na najmlađe, pa će u sklopu zrakoplovne priredbe HUBS DRON PIKNIK biti i posebno osmišljen program Udruge Gradionica - "Drone event za mlade“. Program se održava u okviru projekta "Dodir tehnologije" sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda. Biti će radionice, robotika, swarm (roj) dronova,... kako bi djeca i mladi mogli vidjeti i isprobati mnoge STEM zanimljivosti koje bi ih motivirale za daljnji razvoj u STEM području, a koje lokalno i globalno vapi za novim mladim stručnjacima.

Na ovom linku možete vidjeti predviđeni program: https://hubs.hr/dronpiknik/