Hrvatska tvrtka dobitnik prestižne zlatne nagrade na International Travel & Tourism Awards 2019 u Londonu

Hrvatska tvrtka dobitnik prestižne zlatne nagrade na International Travel & Tourism Awards 2019 u Londonu

Foto: Shutterstock

Studio za digitalnu stvarnost „Delta Reality“ i kreativni studio “Studio Tumpić/Prenc”, dobitnici su prestižne zlatne nagrade za  inovativni turistički projekt „Kuća vještice Mare“ na sinoć održanom „International Travel & Tourism Awards 2019“ u kategoriji  „Najinovativnija upotreba tehnologije u destinaciji/ Most innovative use of technology within a destination“. Ova nagrada stiže kao rezultat dugogodišnjeg rada na unaprjeđenju kulture na globalnoj razini te izvrsne suradnje između dvije kreativne kompanije.

Dodjela nagrada International Travel & Tourism Awards 2019 održala se u Londonu tijekom održavanja World Travel Market-a, jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova na svijetu. Ovo trodnevno događanje koje se održava od 4. do 6. studenog okuplja ključne dionike iz svjetske turističke industrije i sektora putovanja na temu trendova, izazova i inovacija u turizmu.

„Dobiti globalnu nagradu u kategoriji Najinovativnije upotrebe tehnologije je veliko priznanje za kontinuirani trud i upornost koju mladi tim Delta Reality-a ulaže svaki dan. Kako smo u zadnjih godinu dana radili na mnogim internacionalnim centrima za posjetitelje i muzejima,  posebno smo ponosni što smo pobijedili s hrvatskim projektom, predstavljajući tako Hrvatsku na više razina“, istaknuo je  Darian Škarica, direktor i suosnivač Delta Reality-a.

„Ova nagrada je odličan pokazatelj kako hrvatske tvrtke stvaraju  projekte koji mogu ne samo konkurirati svjetskoj pozornici već biti i pobjednici. To smo dokazali sinoć u Londonu na čemu smo veoma zahvalni struci koja je prepoznala naš rad. Ovo  je potvrda da idemo u dobrom smjeru, da smo inovativni, kreativni i prije svega - odličan tim“, izjavio je Anselmo Tumpić, direktor i suosnivač kreativnog studija „Studio Tumpić/Prenc“.

„Kuća vještice Mare“, pobjednički projekt Delta Reality-a I Studija Tumpić/Prenc u svojoj kategoriji u Londonu spoj je moderne tehnologije, turizma i povijesnog nasljeđa u istarskom mjestu Svetvinčenat. Ovi studiji zaslužni su za primjenu virtualne i proširene stvarnosti kojoj svjedoče posjetitelji ovog istarskog mjesta kada im se obraća vještica Mare koju je tim iz Delta Reality-a oživio kroz upotrebu modernih tehnologija. Ovaj inovativan turistički projekt pruža  jedinstveno i nesvakidašnje iskustvo virtualnog turističkog vodiča koji uz edukativne informacije posjetiteljima nudi i cijeli spektar zabavnih aktivnosti prilikom istraživanja ovog pitoresknog istarskog mjesta.

Delta Reality tvrtka je koja se već godinama bavi razvojem kreativnih interaktivnih instalacija te rješenja u digitalnim stvarnostima. Surađuje s najvećim svjetskim brendovima, kao što su Samsung, Microsoft i Disney, te se njihove digitalne instalacije nalaze u mnogim američkim, njemačkim i drugim internacionalnim muzejima i centrima za posjetitelje.

Studio Tumpić/Prenc - Anselmo Tumpić, kreativni direktor, i Sara Prenc Opačić, account director Studija Tumpić/Prenc, stekli su veliko iskustvo radeći za velike domaće i strane marketinške agencije kao što je Fabrica (centar za istraživanje komunikacija grupe Benetton), BBDO i Saatchi & Saatchi. Njihov je rad dobio prestižne međunarodne nagrade na natjecanjima poput Art Directors Club of Europe, Epica Award, Eurobest Award, Cannes Lions i Red Dot. Dvojac je odlučio udružiti snage 2017. i osnovali su svoj studio za vizualne komunikacije u Rovinju, gdje osmišljavaju marketinške kampanje, vizualne identitete, pakiranja i interaktivne izložbe.

Još iz kategorije

Inflacija u siječnju dva posto

Inflacija u siječnju dva posto

23.02.2020. komentiraj

U siječnju je ostvaren godišnji rast potrošačkih cijena od 2,0 posto, viši nego u prethodnome mjesecu (1,4 posto) te ujedno i najviši od kolovoza 2018. godine. Pritom su od pet osnovnih grupa proizvoda (prerađeni prehrambeni proizvodi, neprerađeni prehrambeni proizvodi, energija, usluge te industrijski proizvodi bez hrane i energije) porasle cijene sviju osim cijena industrijskih proizvoda bez hrane i energije.

Grad Beč staje na kraj jednokratnom otpadu

Grad Beč staje na kraj jednokratnom otpadu

23.02.2020. komentiraj

U austrijskoj je prijestolnici od 2005. godine do danas iskorišteno 15,5 milijuna čaša za višekratnu upotrebu. Kad bi se sve te čaše posložile jedna u drugu, prekrile bi udaljenost od 77,5 kilometara. Njihovom je upotrebom dosad ušteđeno ukupno 134 tone otpada i 1.210 tona ugljičnog dioksida, što odgovara zapremini od 45 kamiona za odvoz otpada i 203 balona na vrući zrak. Pod geslom „I'll be back!“ svaka se čaša može upotrijebiti i do 150 puta!

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

Printing tehnologije utječu na ugljični otisak kompanija

23.02.2020. komentiraj

Novi podaci pokazuju kako poslovna tintna tehnologija može transformirati sektor maloprodaje, ublažavajući CSR pritiske, obuhvaćajući osnovice i omogućavajući preraspodjelu resursa. Novi podaci pokazuju kako jednostavan prijelaz s jedne vrste tehnologije pisača na modernu alternativu može otvoriti neprocjenjive resurse u maloprodajnom sektoru. Epson poslovna tintna tehnologija svake godine ima potencijal spasiti europske trgovce na malo 246 milijuna Kwh u potrošnji energije, smanjite troškove za €29 milijuna, smanjiti CO2 emisiju za 87 milijun kilograma i značajno manje otpada od pisača.