Hrvatska tvrtka dobitnik prestižne zlatne nagrade na International Travel & Tourism Awards 2019 u Londonu

Hrvatska tvrtka dobitnik prestižne zlatne nagrade na International Travel & Tourism Awards 2019 u Londonu

Foto: Shutterstock

Studio za digitalnu stvarnost „Delta Reality“ i kreativni studio “Studio Tumpić/Prenc”, dobitnici su prestižne zlatne nagrade za  inovativni turistički projekt „Kuća vještice Mare“ na sinoć održanom „International Travel & Tourism Awards 2019“ u kategoriji  „Najinovativnija upotreba tehnologije u destinaciji/ Most innovative use of technology within a destination“. Ova nagrada stiže kao rezultat dugogodišnjeg rada na unaprjeđenju kulture na globalnoj razini te izvrsne suradnje između dvije kreativne kompanije.

Dodjela nagrada International Travel & Tourism Awards 2019 održala se u Londonu tijekom održavanja World Travel Market-a, jednog od najvećih svjetskih turističkih sajmova na svijetu. Ovo trodnevno događanje koje se održava od 4. do 6. studenog okuplja ključne dionike iz svjetske turističke industrije i sektora putovanja na temu trendova, izazova i inovacija u turizmu.

„Dobiti globalnu nagradu u kategoriji Najinovativnije upotrebe tehnologije je veliko priznanje za kontinuirani trud i upornost koju mladi tim Delta Reality-a ulaže svaki dan. Kako smo u zadnjih godinu dana radili na mnogim internacionalnim centrima za posjetitelje i muzejima,  posebno smo ponosni što smo pobijedili s hrvatskim projektom, predstavljajući tako Hrvatsku na više razina“, istaknuo je  Darian Škarica, direktor i suosnivač Delta Reality-a.

„Ova nagrada je odličan pokazatelj kako hrvatske tvrtke stvaraju  projekte koji mogu ne samo konkurirati svjetskoj pozornici već biti i pobjednici. To smo dokazali sinoć u Londonu na čemu smo veoma zahvalni struci koja je prepoznala naš rad. Ovo  je potvrda da idemo u dobrom smjeru, da smo inovativni, kreativni i prije svega - odličan tim“, izjavio je Anselmo Tumpić, direktor i suosnivač kreativnog studija „Studio Tumpić/Prenc“.

„Kuća vještice Mare“, pobjednički projekt Delta Reality-a I Studija Tumpić/Prenc u svojoj kategoriji u Londonu spoj je moderne tehnologije, turizma i povijesnog nasljeđa u istarskom mjestu Svetvinčenat. Ovi studiji zaslužni su za primjenu virtualne i proširene stvarnosti kojoj svjedoče posjetitelji ovog istarskog mjesta kada im se obraća vještica Mare koju je tim iz Delta Reality-a oživio kroz upotrebu modernih tehnologija. Ovaj inovativan turistički projekt pruža  jedinstveno i nesvakidašnje iskustvo virtualnog turističkog vodiča koji uz edukativne informacije posjetiteljima nudi i cijeli spektar zabavnih aktivnosti prilikom istraživanja ovog pitoresknog istarskog mjesta.

Delta Reality tvrtka je koja se već godinama bavi razvojem kreativnih interaktivnih instalacija te rješenja u digitalnim stvarnostima. Surađuje s najvećim svjetskim brendovima, kao što su Samsung, Microsoft i Disney, te se njihove digitalne instalacije nalaze u mnogim američkim, njemačkim i drugim internacionalnim muzejima i centrima za posjetitelje.

Studio Tumpić/Prenc - Anselmo Tumpić, kreativni direktor, i Sara Prenc Opačić, account director Studija Tumpić/Prenc, stekli su veliko iskustvo radeći za velike domaće i strane marketinške agencije kao što je Fabrica (centar za istraživanje komunikacija grupe Benetton), BBDO i Saatchi & Saatchi. Njihov je rad dobio prestižne međunarodne nagrade na natjecanjima poput Art Directors Club of Europe, Epica Award, Eurobest Award, Cannes Lions i Red Dot. Dvojac je odlučio udružiti snage 2017. i osnovali su svoj studio za vizualne komunikacije u Rovinju, gdje osmišljavaju marketinške kampanje, vizualne identitete, pakiranja i interaktivne izložbe.

Još iz kategorije

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

Infogamer pokazao snagu gaminga i donio prve mobilne igre na 5G meži

19.11.2019. komentiraj

Ovog vikenda u Zagrebu je završen još jedan po redu Infogamer, jedan od najvećih europskih, ako ne i svjetskih gaming sajmova koji je okupio izlagače i gamere, youtubere iz Hrvatske, ali i regije i svijeta. Uz to, Infogamer je pokazao i sve veći značaj e-sporta, ma koliko to neki željeli priznati ili ne. Ove godine posebnost je i igranje mobilnih igara na brzoj 5G mreži koji je omogućio domaći telekom A1 Hrvatska.

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

Izdavanje kartica potaknula digitalizacija usluga

19.11.2019. komentiraj

U listopadu tekuće godine Erste Card Club zabilježio je više od 6.500 novih Diners Club kartica, čime je ostvaren najveći porast broja novoizdanih kartica na mjesečnoj razini u 50 godina poslovanja Diners Cluba u Hrvatskoj. Ukupan broj novih DC kartica u prvih deset mjeseci 2019. prešao je 50.000, što predstavlja povećanje od 62% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Od ukupnog broja novih DC kartica u 2019., ECC je oko 50% zahtjeva zaprimio kroz digitalne kanale te je tim putem realizirano izdavanje ukupno 25.000 DC kartica.

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

Tele2 korisnicima daruje tihe i mirne blagdane

18.11.2019. komentiraj

Prvi taktovi božićnih pjesama na radiju znak su da počinje blagdansko ludilo. Tele2 je zato u pravi trenutak pripremio najbolji izbor vrhunskih gadgeta za bezbrižnu kupnju i korisnicima omogućio mirne blagdane. Svi ljubitelji dobrih gadgeta ili oni koji planiraju kupnju takvih darova mogu uštedjeti dragocjeno vrijeme i provesti blagdane u istinskom veselju, u društvu najmilijih.