Hrvatska ima priliku za rast

Hrvatska ima priliku za rast
Dražen Tomić

Ulazak 1. srpnja u Europsku uniju nije datum kada će se svi iz EU sručiti u Hrvatsku, prije će se dogoditi da će europske tvrtke tražiti partnere u Hrvatskoj bilo kroz strateško partnerstvo ili kupovinu jer stvaranje poslovanja od nule nije baš neka privlačna opcija, smatra Damir Zec direktor IBM Hrvatska. S druge strane, on očekuje da je to prilika i za Hrvatske tvrtke da lakše plasiraju svoje proizvode na veliko tržište EU.

„To će sigurno utjecati na konkurentnost i to je prilika za dobre poslovne prilike. Što se tiče ulaganja u IT rješenja tvrtke će ih nastaviti graditi i omogućit će u nekim slučajevima osim korištenja za vlastite potrebe i za potrebe drugih korisnika na tržištu“, smatra Zec.

Iako se često smatra kako smo skupa država kada je u pitanju radna snaga i poslovno okruženje ipak smo jeftiniji od mnogih europskih država i to je također prilika za privlačenje novih investicija, smatra Zec i dodaje hrvatske IT tvrtke već otvaraju svoja predstavništva u zapadnoj Europi i odlično konkuriraju na vrlo zahtjevnim tržištima.

Poslušajte cijeli intervju u nastavku: