Hrvatska igra SCUM dostigla milijun prodanih primjeraka

Hrvatska igra SCUM dostigla milijun prodanih primjeraka

Nakon manje od tri tjedna dostupnosti na Steam Early Accessu, hrvatska igra SCUM iza koje stoje Gamepires i Croteam uspjela je dostići milijun prodanih primjeraka. Kako bi proslavili ovaj uspjeh, u igru su na ograničeno vrijeme uveli zlatni pištolj za sve igrače, ali i ručni sat koji zauvijek ostaje vlasnicima Supporter paketa.

U pitanju je multiplayer igra koja je podijeljena na tri razine s kojima developeri ciljaju igračima ponuditi raznovrstan sadržaj za različite tipove igranja. U osnovi, SCUM je survival igra koja nudi otvoreni svijet namijenjen za preživljavanje i revolucionarni sistem metabolizma. Uz taj survival element gdje igrači preživljavaju na otoku veličine 122 kilometara kvadratnih i boriti se protiv drugih igrača, prisutnih životinja, njihove interpretacije zombija i paziti na svoje tijelo, dostupni su i redovni događaji na istom serveru kao što su Deathmatch, Team Deathmatch i Capture The Flag gdje mogu osvojiti razne nagrade, ali i privući pozornost lovaca na glave.

Igra je do sada putem Steama primila 15,7 tisuća korisničkih recenzija od kojih je 10,4 tisuće ocijenjeno pozitivno.

Više vijesti iz svijeta gaminga potražite na našem portalu Gameperspectives.hr, a o nastupu naših game developera među ostalim i ekipa koja je radila SCUM pogledajte u ICTbusiness TV emisji -

ICTbusiness TV: Hrvatski gaming studiji nastavljaju rast i pokazuju snagu na Gamescomu.