Hrvati su vrlo nezadovoljni životom

Hrvati su vrlo nezadovoljni životom

Foto: DepositPhotos

Gobalna agencija GALLUP 2015. godine objavila je istraživanje o razini zadovoljstva građana zemalja diljem svijeta – od 142 države, Hrvatska se našla na 126 mjestu. Iste godine, Eurobarometar ispitivao je, između ostalog, i životno zadovoljstvo građana 28 zemalja Europske Unije. Hrvatska se od država EU članica našla na 22. mjestu te se s ocjenom 6,3 u kategoriji općeg zadovoljstva građana životom svrstala u skupini država članica čiji su građani izrazili najnižu razinu zadovoljstva. Je li to zapravo tako?

TED, globalna platforma za promociju ideja vrijednih širenja u posljednjih 30 godina okupila preko 3.500 lokalnih TEDx timova u više od 190 država diljem svijeta, a zagrebački tim ove godine organizira sedmu po redu godišnju konferenciju koja će se održati 29. rujna u kinu Europa.

Jedno od najvećih regionalnih TEDx događanja u posljednjih nekoliko godina je svojoj publici predstavilo 130 govornika, organiziralo 22 događanja na kojima je sudjelovalo preko 5.000 sudionika, a ono što je najvrjednije jest činjenica kako su njihove ideje vrijedne širenja on-line pregledane preko milijun puta. Još uvijek se pitamo koliko smo zadovoljni?

Ovogodišnja TEDxZagreb konferencija okupit će 20-ak govornika koji će kroz temu konferencije, #satisfaction, nuditi rješenja na pitanje koliko smo zadovoljni! Inovatori, sveučilišni profesori sa zanimljivim hobijima, znanstvenici, entuzijasti, regionalni umjetnici i osobe za koje možda niste čuli, a diljem svijeta ih prate milijuni followera, samo su neka od zanimanja govornika koja svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. Upravo će oni, na događanju, podijeliti svoje ideje, razmišljanja, procese, inovacije i pokazati koliko smo ZAPRAVO zadovoljni.

„Ove godine potrudili smo se okupiti govornike ne samo respektabilne domaće, već i inozemne koji će nam prenijeti svoje ideje. Gotovo 500 sudionika, koji uz naše govornike dijele pozitivan stav prema budućnosti, još jednom će dobiti priliku družiti se u inspirativnoj atmosferi koja će nam svima pomoći u izgradnji bolje budućnosti za generacije koje dolaze. Vjerujem u još jedan događaj za pamćenje koji je pred nama.“, istaknuo je Karlo Matić, nositelj licence TEDxZagreb.

Više o TEDxZagreb možete potražiti na web stranici http://tedxzagreb.com/

Još iz kategorije

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

Danas se u Zagrebu održava 18. Fotosajam

20.10.2018. komentiraj

U zagrebačkom Plaza Event Centru danas će se održati osamnaesto izdanje Fotosajma. Na tom, sada već tradicionalnom događaju, posjetitelji će imati prigodu vidjeti brojne novitete.

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

Microsoft u Hrvatskoj pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day

19.10.2018. komentiraj

Microsoft Hrvatska u Zagrebu je pokrenuo inicijativu Dynamics Community Day u Zagrebu, koja je po prvi put okupila stručnjake iz domaće Dynamics 365 zajednice. Iz Microsofta ističu da je cilj ovakvog okupljanja razmijeniti iskustva među partnerima, podijeliti najnovije obavijesti iz područja licenciranja te informirati o najnovijim promjenama u sferi portfelja proizvoda Dynamics 365, kao i razmijeniti mišljenja i ideje o trenutnim izazovima i postignućima unutar same zajednice.

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

INFOGRAFIKA: TOP 10 najpodržanijih Kickstarter projekata

19.10.2018. komentiraj

Kartaška igra Exploding Kittens namijenjena djeci starijoj od sedam godina možda nikad ne bi ugledala svjelot dana da nije bilo Kickstartera, gdje su ljudi sami donirali novac kako bi projekt uspio. Jer, zbog imena nijedna vodeća kompanija na tržištu kartaških igara nije željela poduprijeti financijski Exploding Kittens.