UPDATE: HRT prestao s emitiranjem, nema niti weba - programi se vratili iza 16 35, ali i web skoro sat vremena kasnije

UPDATE: HRT prestao s emitiranjem, nema niti weba - programi se vratili iza 16 35, ali i web skoro sat vremena kasnije
DepositPhotos

Kako stvari stoje nacionalna TV kuća Hrvatska radio televizija ostala je bez svoja 4 televizijska programa i bez weba koji više nije dostupan, a kako neslužbeno saznajemo dogodili su se problemi na serverima stoga je sve u ovom trenutku nedostupno. Prema dostupnim informacijama došlo je do problema s napajanjem, a agregati se nisu upalili. Ono što je zanimljivo je da su još uvijek dostupni radijski programi.

Cijeli problem na HRT-u trajao je oko jedan sat uz nedostupnost cijelog sustava osim, kako smo već pisali radijskih programa.

Unatoč nastojanjima još uvijek nemamo infromaciju što se točno dogodilo jer su telefoni nedostupni, a na e-mail nitko ne odgovara. Ono što je važno je da su se televijski programi vratali negdje iz 16 i 35 sati.

Sada je i web dostupan, no još uvijek čekamo informaciju što se točno dogodilo. Ipak, treba istaknuti da je vrlo zabrinjavajuće da je zbog nestanka struje došlo do problema jer rezervni sustav nije odradio posao i održao strujnu mrežu kako bi se neometano moglo emitirati i raditi.

Stigao nam je i odgovor HRT-a u kojem se ističe kako se Hrvatska radiotelevizija se ispričava zbog nastalih problema. Naime, zbog poteškoća u napajanju električnom energijom došlo je do prekida emitiranja na sva četiri televizijska kanala te sve službe HRT-a intenzivno rade na otklanjanju kvara, zaključuju s HRT-a.