HP-ova nova mobilna rješenja

HP-ova nova mobilna rješenja
Fotolia (ilustracija)

HP Enterprise servis danas je objavio rješenja računalnih oblaka koji donose sigurnost bilo kad, pristup aplikacijama bilo gdje i informacije i s bilo kojeg mobilnog uređaja. HP Enterprise Cloud Services - Mobility zadovoljava zahtjeve balansiranja odgovornosti i zahtjeva IT-a s izazovima i očekivanjima korisnika. Ovo novo rješenje računarstva u oblacima je dio portfelja HP-ove konvergentnog računarstva u oblacima što omogućava srednjim i velikim poduzećima s osnovnim temeljima tehnologije i usluga da se pouzdano izgrade, rade i konzumiraju IT usluge.

Novo rješenje omogućuje brzu i fleksibilnu implementaciju alata i usluga za siguran pristup aplikacijama, pohranu i dijeljenje datoteka putem višestrukih mobilnih platformi i svih tipova uređaja, uključujući tablete i mobilne telefone. IT organizacijama su pruženi alati za postavljanjem prigodnih sigurnosnih uvjeta i kontrola pristupa kako bi se zaštitila vrijedna korporativna imovina, aplikacije i podatci.

Rješenje također omogućuje korisnicima preuzimanje enterprise aplikacija od sigurnog „storefront“-a, skidanje datoteka za potporu suradnji i sinkronizaciji dokumenata između HP oblak infrastrukture i bilo kojeg mobilnog uređaja. Mobilni podaci su šifrirani kod prijenosa i stanju mirovanja, pokrivajući mobilni uređaj kao i oblak infrastrukturu.

HP Enterprise Cloud Services - Mobility također osigurava mogućnost za konfiguraciju pohranu datoteka iz računalnog oblaka koji se može povećati i smanjiti po potrebi kao i ponuda opcije lokalnog pohranjivanja koji rješava zahtjeve za neovisnost podataka i usklađenost.