Honor pokrovitelj svemirskih eksperimenata grčkih studenata

Honor pokrovitelj svemirskih eksperimenata grčkih studenata

Huaweijev brend pametnih telefona Honor podupire mlade grčke znanstvenike u provedbi svemirskih eksperimenata. Time, ističu, ostaju vjerni svom određenju za pružanje podrške mladima kako bi razvijali svoju kreativnost i pratili svoje snove. Grčka podružnica tvrtke tako podupire učenike u provedbi inovativnih pokusa u uvjetima nulte gravitacije sudjelujući u misijama zrakoplovne tvrtke Blue Origin, kroz NASA-in program „Flight Opportunities.“

Suradnja s Blue Originom ostvarena je kroz podršku Takisa Papadopoulosa i Periclesa Papadopoulosa, poznatog profesora zrakoplovstva na Državnom sveučilištu San Jose u SAD-u i dugogodišnjeg partnera NASA-e. Kroz godišnja Pan-Hellenic natjecanja i pod pokroviteljstvom Udruge grčkih fizičara, učenici imaju priliku provesti eksperiment na visini linije Von Karman, 100 km iznad razine mora. Kao rezultat toga, grčke škole prve iz Europe sudjeluju u takvoj misiji.

Eksperimentalni rad studenata odnosi se na različita područja znanosti, kao što su fizika i biologija, a prenosi se u svemir raketom New Shepard. Na visini linije Von Karman kapsula se odvaja od rakete ostajući u nultoj gravitaciji nekoliko minuta, a studentski eksperimenti moraju se provesti u tom kratkom vremenu. Kako bi postigli cilj, studentski timovi treniraju gotovo 18 mjeseci kroz tjedne sastanke uz mentorski proces koji uključuje ugledne nastavnike iz različitih područja kao što su fizika, kemija i matematika, te pitanja vezana uz svemirsku tehnologiju.

NASA-in program Flight Opportunities izvrsna je prilika za mlade znanstvenike da objavljuju svoje inovativne ideje, a Honor je pokrovitelj rada grčkih studenata koji su uključeni i djeluju pod okriljem "HONOR THE SPACE" programa. "U Honoru, mladi su izvor inspiracije. Izuzetno smo ponosni što podržavamo inovativne inicijative koje stvaraju znanstvenike budućnosti. U isto vrijeme, takvi napori daju nam motivaciju i nadu za budućnost", rekao je voditelj marketinga Honora u Grčkoj Dimitris Rizoglou.