Honor pokrovitelj svemirskih eksperimenata grčkih studenata

Honor pokrovitelj svemirskih eksperimenata grčkih studenata

Huaweijev brend pametnih telefona Honor podupire mlade grčke znanstvenike u provedbi svemirskih eksperimenata. Time, ističu, ostaju vjerni svom određenju za pružanje podrške mladima kako bi razvijali svoju kreativnost i pratili svoje snove. Grčka podružnica tvrtke tako podupire učenike u provedbi inovativnih pokusa u uvjetima nulte gravitacije sudjelujući u misijama zrakoplovne tvrtke Blue Origin, kroz NASA-in program „Flight Opportunities.“

Suradnja s Blue Originom ostvarena je kroz podršku Takisa Papadopoulosa i Periclesa Papadopoulosa, poznatog profesora zrakoplovstva na Državnom sveučilištu San Jose u SAD-u i dugogodišnjeg partnera NASA-e. Kroz godišnja Pan-Hellenic natjecanja i pod pokroviteljstvom Udruge grčkih fizičara, učenici imaju priliku provesti eksperiment na visini linije Von Karman, 100 km iznad razine mora. Kao rezultat toga, grčke škole prve iz Europe sudjeluju u takvoj misiji.

Eksperimentalni rad studenata odnosi se na različita područja znanosti, kao što su fizika i biologija, a prenosi se u svemir raketom New Shepard. Na visini linije Von Karman kapsula se odvaja od rakete ostajući u nultoj gravitaciji nekoliko minuta, a studentski eksperimenti moraju se provesti u tom kratkom vremenu. Kako bi postigli cilj, studentski timovi treniraju gotovo 18 mjeseci kroz tjedne sastanke uz mentorski proces koji uključuje ugledne nastavnike iz različitih područja kao što su fizika, kemija i matematika, te pitanja vezana uz svemirsku tehnologiju.

NASA-in program Flight Opportunities izvrsna je prilika za mlade znanstvenike da objavljuju svoje inovativne ideje, a Honor je pokrovitelj rada grčkih studenata koji su uključeni i djeluju pod okriljem "HONOR THE SPACE" programa. "U Honoru, mladi su izvor inspiracije. Izuzetno smo ponosni što podržavamo inovativne inicijative koje stvaraju znanstvenike budućnosti. U isto vrijeme, takvi napori daju nam motivaciju i nadu za budućnost", rekao je voditelj marketinga Honora u Grčkoj Dimitris Rizoglou.

Još iz kategorije

Svega trećina tehnoloških lidera misli da će AR ili VR biti ključna tehnologija iduće godine

Svega trećina tehnoloških lidera misli da će AR ili VR biti ključna tehnologija iduće godine

18.10.2019. komentiraj

Vjerovalo se da će virtualna i proširena stvarnost, poznatija pod skraćenicama VR i AR, biti istinski tehnološki hit na tržištu, ali sve prognoze otprije dvije i tri godine ipak su pogriješile jer svega trećina lidera u tehnološkoj industriji vjeruje da će doći do neke pozitivne promjene.

Na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike hrvatski fizičar Saša Ceci „objašnjava neobjašnjivo“

Na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike hrvatski fizičar Saša Ceci „objašnjava neobjašnjivo“

18.10.2019. komentiraj

Ovogodišnju, 21. po redu CARNET-ovu konferenciju za korisnike, koja će se održati od 6. do 8. studenoga u Šibeniku, zaključit će predavanje poznatog hrvatskog fizičara Saše Cecija. U svom predavanju pod nazivom “Objašnjavanje neobjašnjivog (i kako nam moderna tehnologija u tome može pomoći)”, Ceci će sudionicima konferencije približiti znanost te predstaviti kako pomoću tehnologije kvantna i relativistička fizika mogu postati zabavne i svima razumljive.

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

Direktiva PSD2 ključna tema ovogodišnjeg SmartCarda

17.10.2019. komentiraj

„Od 2000. godine pa do kraja 2018. broj kartica je povećan za 3,5 puta, broj bankomata za 6,5 puta, a EFT POS terminala za 12 puta. Izazovi s kojima se financijske institucije susreću u posljednje vrijeme odnose se prvenstveno na proces digitalne transformacije u financijskom sektoru. Upravo to je i središnja tema ovogodišnje Konferencije, uključujući primjenu nove regulative poput PSD2 Direktive i SEPA pravila“, istaknula je pomoćnica direktora Sektora za financijske institucije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Vanja Dominović na otvaranju konferencije SmartCard 2019 koja se održava u Biogradu na Moru, od 14. do 16. listopada. Organizator Konferencije je riječka tvrtka Case u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Zagrebačkom bankom.