HAKOM na 12. Danima elektroničkih medija

HAKOM na 12. Danima elektroničkih medija

Foto: DepositPhotos

Na Sveučilištu u Zadru od 5. do 7. studenoga održani su 12. Dani elektroničkih medija, a u fokusu konferencije su Zakon o elektroničkim medijima, etičko izvještavanje, usklađenost potreba medija s tržištem rada, uvođenje novih tehnologija te metodologije istraživanja medijskog tržišta. U uvodnom dijelu konferencije, koja je okupila predstavnike Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija, pozdravne riječi uputio je i ravnatelj HAKOM-a mr.sc. Miran Gosta.

HAKOM je sudjelovao na Panelu ˝Nove tehnologije i mediji˝, a u sklopu panela dr.sc. Krešimir Šakić održao je prezentaciju na temu ˝Novo doba digitalne zemaljske televizije i radija u Republici Hrvatskoj˝. Na panelu su predstavljena najnovija dostignuća iz područja radijskih i televizijskih tehnologija kao što je razvoj internetskih usluga radijskih nakladnika, testno emitiranje digitalnog radija u DAB+ tehnologiji, prelazak na DVB-T2 u Republici Hrvatskoj te nove usluge koje omogućava HbbTV platforma u mrežama zemaljske televizije.

Još iz kategorije

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

16.11.2019. komentiraj

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s trendom digitalizacije te da su zadovoljni njenom razinom u zemlji, no bez obzira na to žele više inovacija, digitalnih rješenja i usluga u gotovo svim sferama svakodnevnog života.

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

16.11.2019. komentiraj

Električni automobili pravi su hit, trend i sve ono najpozitivnij u automobilskoj industriji jer doprinose zaštiti okoliša, no prava je istina da sve to vrijedi samo za najbogatije europske zemlje. Barem kad govorimo na razini Europske unije.

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.