GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače
Dražen Tomić / Tomich Productions

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.

Generalni direktor GSMA-e Mats Granryd, CMO Lara Dewar i izvršni direktor GSMA Limiteda John Hoffman otkrili su da se očekuje da će događaj privući 80.000 posjetitelja i 2.000 izlagača. Dewar je primijetio da se očekuje da više od polovice sudionika dolazi iz industrija izvan mobilnih industrija. Ukupna brojka izaslanika veća je od prvotno predviđenih šefova tvrtke za ovu godinu i veća je od 61.000 koliko ih je bilo na MWC22.

Središnja tema ovog puta je Velocity, a Granryd ističe da je događaj pružio nezaobilazan prostor za oslobađanje tehnologije sutrašnjice, danas. Sadržaj na izložbi pružit će uvid u glavne teme koje se zbivaju u industriji, uključujući kontinuirano uvođenje 5G, napredak u naporima za održivost i pogled na futurističku tehnologiju koja obuhvaća AR i metaverzum. Hoffman je procijenio da će događaj generirati ekonomsku korist u vrijednosti od gotovo 350 milijuna eura u regiji domaćinu i 7400 radnih mjesta s nepunim radnim vremenom.

Novo za 2023. je područje koje je Hoffman opisao kao prvi prostor tvrtke za uživljavanje u priču pod brendom Putovanje u budućnost. Dodao je da će ponuditi jedinstveno, iskustveno, praktično putovanje u budućnost tehnologije. Dewar je istaknuo da je program govornika sastavljen kako bi odražavao raznolikost svijeta u kojem živimo. Na Fira Gran Via također će biti predstavljen godišnji start-up događaj 4YFN, Diversity4Tech i GSMA Ministarski program.