GSMA objavio pobjednike nagrade Global Mobile Awards 2014

GSMA objavio pobjednike nagrade Global Mobile Awards 2014
Dražen Tomić

Svake godine na Mobile World Congressu, GSMA održava Global Mobile Awards, pa tako i ove godine, i to 19. po redu. Nagrade se dodjeljuju za popriličan broj kategorija za uređaje, usluge i aplikacije. Voditelj ceremonije bio je James Corden, britanski glumac, pisac, prezentator i komičar, koji je ujedno i uručio sve nagrade dobitnicima.

„Sada već 19. godina, Global Mobile Awards ponovno predstavljaju nevjerojatan nivo inovativnosti , kreativnih proizvoda i usluga razvijenih kroz široku rastuću industriju. Sa više od 680 jakih prijava ove godine, konkunrecija je bila veća nego ikad, što je veliko dostignuće kojim smo danas počašćeni. GSMA želi svim dobitnicima nagrada i odati priznanje svima koji sudjeluju u konstantnom napretku mobilnih komunikacija.“

Najboljim telefonom očekivano je proglašen HTC One. Nažalost, pobjeda u ovoj kategoriji ne mora značiti automatski i odlične prodajne i prihodovne rezultate, što je slučaj upravo kod HTC-a. Sigurno se pitate je li pobjedu među tabletima odnio neki od Android tableta? To se, barem ove godine, nije dogodilo, jer je nagradu odnio Apple sa svojim modelom iPad Air. Nagrada za najinovativnijeg proizvođača pripala je korejskom LG-u, dok je AT&T osvojio nagradu za najbolju potrošačku mobilnu uslugu.