VRIJEME AI

GSMA i IBM će pomoći telekomunikacijama da se pripreme za eru umjetne inteligencije

GSMA i IBM će pomoći telekomunikacijama da se pripreme za eru umjetne inteligencije
Depositphotos

GSMA se udružio s IBM-om kako bi podržao usvajanje GenAI rješenja u telekomunikacijama. Usvajanje će proći kroz pokretanje dviju inicijativa koje je pokrenula industrijska grupa osmišljenih za premošćivanje nedostataka u vještinama i poticanje slučajeva korištenja.

GSMA je izjavila da će surađivati s IBM-om kroz namjenski program, prvi u novoj seriji tečajeva koje je razvila njegova ogranak za naprednu obuku kako bi se voditelji telekomunikacija pripremili za eru umjetne inteligencije. Program obuke osmišljen je za voditelje telekomunikacija i opremit će članove GSMA-e vještinama i znanjem za učinkovito korištenje GenAI-ja koristeći IBM-ovu umjetnu inteligenciju i podatkovnu platformu watsonx.

Članovi će imati pristup IBM watsonxu kroz GSMA Foundry Generative AI program, koji igračima pruža platformu za istraživanje specifičnih slučajeva upotrebe tehnologije i konačno poboljšanje troškovno vodstvo, rast prihoda i poboljšanje korisničkog iskustva. Dvije organizacije vjeruju da GenAI ima ogroman potencijal za poboljšanje svih vrsta operacija i angažmana korisnika, uključujući brigu o korisnicima, IT i optimizaciju mreže.

Tehnički direktor GSMA-e Alex Sinclair rekao je da umjetna inteligencija telekomunikacijskoj industriji i društvima pruža ogromne mogućnosti, ali je dodao da se tehnologija mora demokratizirati kako bi se osiguralo da svi dijelovi industrije povezivanja imaju koristi.

"Omogućavanje operaterima pristupa alatima i znanju AI-a, uz potrebne vještine, pristup i obuku, ključno je za postizanje ovoga", dodao je. Tečajevi obuke GSMA Advance obuhvaćaju područja uključujući AI, kibernetičku sigurnost, politiku spektra i GSMA Open Gateway.