Greyp Bikes osvojio Eurobike nagradu

Greyp Bikes osvojio Eurobike nagradu
Greyp

Mate Rimac i njegov Greyp Bikes dobitnici su prestižnu Eurobike nagradu za svoj električni bicikl G6.2 EXPERT FS eMTB, predstavljen prošle godine.

"Nagrada Eurobike snažan je barometar inovacije za industriju. Pokazuje mogućnost proizvođača za inovacijom, da dođe do novih ideja i da sruši već postojeće barijere. Eurobike vidi ovo natjecanje kao motivaciju za nove inovacije", istaknuo je direktor manifestacije Eurobikea Dirk Heidrich.

Zadovoljstvo nije krio ni izvršni direktor (CEO) Krešimir Hedle, kojeg posebno oduševljava činjenica da je prepoznata inovativnost kojoj se toliko težilo pri razvoju i radu na nagrađenom Greypu.

"Počašćeni smo što naše kolege iz industrije vide isto, pogotovo tijekom naše prve godine na tržištu. Dva koraka naprijed i jedna unatrag, mi vjerujemo u našu viziju da imamo nešto za ponuditi industriji i biciklistima.

Inače, Greyp G6 izvorno je bio zamišljen kao ideja električnog bicikla koji bi mogao dovesti do maksimuma pogodnosti elektrifikacije, konektivnosti i gamifikacije. Kao takav opskrbljen je kamerama, e-SIM karticom, mobilnom aplikacijom, redovitim OTA nadopunama i nadogradnjama te osnovnim dijelovima bicikla.

Uz sve ovo, Greyp Bikes lansirali su dva nova bicikla na sajmu Eurobike, dugoočekivani G5 model i limitirano izdanje G6.X. Novopredstavljeni bicikli nude ugrađenu prednju kameru, integrirani e-SIM i Greyp aplikaciju. Nadaju se u kompaniji da će i oni biti prepoznati, baš kao i prethodni model. A možda stignu i nagrade, to bi bila kruna rada koji ima još mnogo prostora s obzirom na inovativnost i originalnost cijelog tima iza ovih proizvoda.

"Povezivanjem bicikla s Internetom i razvijanje integriranog ekosustava senzora i kamera, vjerujem da smo uspješno povezali biciklizam i digital u besprijekorno iskustvo. To je nova vrsta vožnje koja je posve Greyp", izjavio je Hlede.