KADROVSKE PROMJENE

Granryd napušta GSMA čelo nakon MWC 2025

Što se tiče njegovog nasljednika, Granryd je rekao da postoji dobro uspostavljen plan za nasljeđivanje i da će s obzirom na kalibar organizacije privući vrlo talentirane kandidate.

Granryd napušta GSMA čelo nakon MWC 2025
Dražen Tomić / Tomich Productions

Mats Granryd, glavni direktor GSMA-e, odstupit će s položaja krajem ožujka 2025. Time će završiti njegov mandat nakon gotovo desetljeća na čelu mobilnog udruženja.

Granryd je rekao da će služiti kao generalni direktor do kraja MWC Barcelona 2025., a zatim će preuzeti novu ulogu posebnog savjetnika odbora do kraja godine. Tu je ulogu preuzeo krajem 2015. godine i izjavio je da je prihvatio dva poziva odbora za produljenje ugovora. "Nakon dugog razmišljanja, odlučio sam ne produžiti ovu treću rundu", rekao je Granryd.

Što se tiče njegovog nasljednika, Granryd je rekao da postoji dobro uspostavljen plan za nasljeđivanje i da će s obzirom na kalibar organizacije privući vrlo talentirane kandidate. U preostalom vremenu koje mu je preostalo kao generalni direktor, Granryd je dodao da je bio usredotočen na promicanje inicijativa kao što je Open Gateway, smanjenje jaza u pokrivenosti, spolu i korištenju, te pružanje uspješnih GSMA događaja.

"Također se veselim planiranju i doprinosu MWC 2025", rekao je, dodajući da će to biti njegov 27. MWC nastup. Tijekom svog vremena na GSMA-i, Granryd je ukazao na nekoliko izuzetnih trenutaka, uključujući dobivanje sporazuma da se mobilna industrija posveti 17 ciljeva održivog razvoja UN-a i transformaciju organizacije tijekom pandemije COVID-19.