Građani će kraće čekati taksije, a u okoliš će se ispuštati manje štetnih plinova

Građani će kraće čekati taksije, a u okoliš će se ispuštati manje štetnih plinova

Cammeo grupa prva je kompanija na regionalnom taksi tržištu čije je upravljanje kvalitetom potvrđeno međunarodnim standardom ISO 9001, a to priznanje opravdano je razvijanjem i implementacijom inovativnog informatičkog sustava „Taxi navigator“, što je apsolutna novost na taksi tržištu. Taxi navigator je u potpunosti automatiziran sustav koji se temelji na najsuvremenijim IT tehnologijama, a taksi usluge i poslovanje unaprjeđuje na nekoliko značajnih razina.

 

Uz potpuno automatiziranje naručivanja taksi vozila, čime se onemogućavaju eventualne pogreške uzrokovane ljudskim faktorom, ovim se sustavom povećava efikasnost voznog parka, smanjuju se troškovi call centra i operativni troškovi vozila, te se smanjuje potrošnja goriva čime se direktno utječe na smanjenje emisije štetnih plinova u zrak.

Također, Taxi navigator omogućava realno i retroaktivno praćenje vozila putem GPS sustava, praćenje rada i efikasnosti taksi vozača te učinkovitije kontroliranje operatera u call centru, što u konačnici smanjuje vrijeme čekanja korisnika na vozilo. Taxi navigator omogućuje samim vozačima da u trenutku točno odrede vrijeme čekanja na dolazak vozila, dok će se naručivanje vozila zahvaljujući ovom sustavu moći obaviti telefonskim pozivom, SMS-om te putem internetske i smartphone (Android i iOS) aplikacije.

Cammeo grupa svoj inventivan sustav Taxi navigator već uspješno koristi u Rijeci i Osijeku, a trenutno je u tijeku njegovo implementiranje u Zagrebu. Ovaj u potpunosti automatiziran sustav razvijen je na najsuvremenijim Microsoft i Linux platformama, a pri njegovom stvaranju primijenjeno je dugogodišnje praktično i stručno iskustvo s područja taksi prijevoza.

 

„Cammeo grupa je prepoznatljiva po pomicanju granica u kvaliteti i pristupačnosti taksi usluge te brojnim inovacijama. Informatički sustav Taxi navigator je sofisticiran uređaj, za koji interes pokazuju i druge kompanije na tržištu. Uz potpunu obnovu voznog parka i ecoDrive sustav, kojim se ostvaruju uštede u potrošnji goriva i do 20 posto, ovaj u potpunosti automatizirani sustav značajno će unaprijediti poslovanje i usluge. Učinkovitost sustava dokazana je već prvih nekoliko dana nakon njegove implementacije, kašnjenja su eliminirana, a putnici izuzetno zadovoljni. I certifikat ISO 9001, koji je tvrtka nedavno stekla, potvrda je kvalitetnog i inovativnog rada po čemu smo najkonkurentniji u regiji.“, istaknuo je Vladimir Minovski, direktor Taxi Cammea.

Zahvaljujući ovom sustavu taksi usluge bit će moguće platiti gotovinom, bankovnom transakcijom, prepaid i postpay načinom plaćanja, a po dogovoru je moguće izdati i R1 račun. Ukorak s automatizacijom poslovanja razvijen je i sofisticiran loyalty program, koji korisnicima Cammeo usluga omogućava brojne pogodnosti.

Još iz kategorije

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

Najveće studentsko natjecanje u Hrvatskoj Lumemn

23.01.2020. komentiraj

Velikim otvorenjem održanim 15. siječnja 2020. godine studentskog edukativnog natjecanja LUMEN u Studentskom centru Zagreb pod organizacijom studentske udruge eSTUDENT, ujedno započinju i prijave.  LUMEN omogućuje studentima da iskoriste svoj potencijal, steknu dodano praktično znanje i iskustvo koje ne mogu dobiti na fakultetu i da za svoje originalne ideje osvoje vrijedne novčane nagrade.

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

Proglašeni pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20

23.01.2020. komentiraj

Na početku samog natjecanja HACK-A-THON 20, natjecateljima su predstavljena dva zadatka s fokusom na ekološka pitanja, odnosno kako uz pomoć korištenja robota riješiti problem otpada i smeća na ulicama, plažama i moru (1) te pojednostavniti dostavu hrane i pića u restoranima ili ugostiteljskim objektima (2). Odabir zadatka bio je proizvoljan što je natjecateljskim timovima dalo više prostora za kreativnost i inovativnost. Nakon 24 sata programiranja i rada na robotu u Hotelu Krilo, proglašeni su pobjednici natjecanja HACK-A-THON 20 u obje kategorije.

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

U posljednjih godinu dana samo dva rasta industrijske proizvodnje EU

23.01.2020. komentiraj

Prema kalendarski prilagođenim podacima statističkog ureda Eurostat, industrijska je proizvodnja u studenome 2019. godine na razini EU (podaci za Belgiju, Cipar i Austriju nisu dostupni) bila 1,3 posto manja (u Hrvatskoj 0,4 posto manja) u odnosu na isti mjesec 2018. godine, što predstavlja već šesti uzastopni mjesec pada industrijske proizvodnje (u Hrvatskoj prvi pad nakon dva mjeseca rasta).