Gotovo 80 posto Appleovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav

Gotovo 80 posto Appleovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav

Foto: Apple

Apple je objavio da 80 posto njihovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviju iOS 7 verziju operativnog sustava. Tvrtka je nakon sedmodnevnog prikupljanja podataka objavila graf na developerskom dijelu AppStore web stranice,u kojem prikazuju koje su verzije iOS sustava najkorištenije.

Ovu vijest je prvotno najavio Appleov glavni financijski direktor Peter Oppenheimer pri predstavljanju kvartalnih rezultata za prvi kvartal, u kojem je tvrtka ostvarila rekordne prihode, koje je velikim dijelom generirao iPhone s 51 milijunom prodanih primjeraka.

Manje fragmentacije

Anketa je pokazala da 80 posto uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav, koji je kompatibilan s iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S, te iPad Mini i iPad 2 i 3 uređajima. Rezultati su također pokazali da 17 posto uređaja još uvijek koristi iOS 6 sustav, dok ostalih tri posto koristi još stariju verziju sustava.

Za usporedbu, najnovija verzija Googleovog Android OS-a, Android 4.4 KitKat koji je lansiran prije dva mjeseca, za sada je zastupljen na samo 1,4 posto uređaja, dok je ranija verzija Android 4.3 Jelly Bean daleko popularnija, i koristi se na 59 posto uređaja.Uzimajući u obzir da Googleov mobilni operativni sustav ima 68,6 posto udjela na europskom smartphone tržištu, što je daleko veći udio od Appleovih 18,5 posto, ovo su pomalo razočaravajuće brojke za njihov najnoviji Android 4.4 KitKat sustav.

Apple je uz veliku pompu u rujnu 2013. godine predstavio svoj novi iOS 7 sustav, koji je u početku zbog mnogih promjena i noviteta izazvao podijeljena mišljenja među svojim korisnicima. Međutim, ova statistika pokazuje da su korisnici prevladali početne probleme i prihvatili novi operativni sustav.

Još iz kategorije

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

Skoro smo pet sati dnevno na mobitelu, 67 posto nas bi njime plaćalo

16.11.2019. komentiraj

Gotovo svi koristimo mobitele, i to prosječno skoro pet sati dnevno, a uz sve za što nam služe koristili bismo ih i za plaćanje, pokazuju rezultati redovnog istraživanja MasterIndex koje je za Mastercard provela agencija Improve. Istraživanje je pokazalo da korisnici bankarskih usluga u Hrvatskoj idu u korak s trendom digitalizacije te da su zadovoljni njenom razinom u zemlji, no bez obzira na to žele više inovacija, digitalnih rješenja i usluga u gotovo svim sferama svakodnevnog života.

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

Električni automobili se dobro prodaju samo u bogatim EU zemljama

16.11.2019. komentiraj

Električni automobili pravi su hit, trend i sve ono najpozitivnij u automobilskoj industriji jer doprinose zaštiti okoliša, no prava je istina da sve to vrijedi samo za najbogatije europske zemlje. Barem kad govorimo na razini Europske unije.

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.