Gotovo 80 posto Appleovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav

Gotovo 80 posto Appleovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav

Foto: Apple

Apple je objavio da 80 posto njihovih iPhone i iPad uređaja koristi najnoviju iOS 7 verziju operativnog sustava. Tvrtka je nakon sedmodnevnog prikupljanja podataka objavila graf na developerskom dijelu AppStore web stranice,u kojem prikazuju koje su verzije iOS sustava najkorištenije.

Ovu vijest je prvotno najavio Appleov glavni financijski direktor Peter Oppenheimer pri predstavljanju kvartalnih rezultata za prvi kvartal, u kojem je tvrtka ostvarila rekordne prihode, koje je velikim dijelom generirao iPhone s 51 milijunom prodanih primjeraka.

Manje fragmentacije

Anketa je pokazala da 80 posto uređaja koristi najnoviji iOS 7 sustav, koji je kompatibilan s iPhone 4, 4S, 5, 5C, 5S, te iPad Mini i iPad 2 i 3 uređajima. Rezultati su također pokazali da 17 posto uređaja još uvijek koristi iOS 6 sustav, dok ostalih tri posto koristi još stariju verziju sustava.

Za usporedbu, najnovija verzija Googleovog Android OS-a, Android 4.4 KitKat koji je lansiran prije dva mjeseca, za sada je zastupljen na samo 1,4 posto uređaja, dok je ranija verzija Android 4.3 Jelly Bean daleko popularnija, i koristi se na 59 posto uređaja.Uzimajući u obzir da Googleov mobilni operativni sustav ima 68,6 posto udjela na europskom smartphone tržištu, što je daleko veći udio od Appleovih 18,5 posto, ovo su pomalo razočaravajuće brojke za njihov najnoviji Android 4.4 KitKat sustav.

Apple je uz veliku pompu u rujnu 2013. godine predstavio svoj novi iOS 7 sustav, koji je u početku zbog mnogih promjena i noviteta izazvao podijeljena mišljenja među svojim korisnicima. Međutim, ova statistika pokazuje da su korisnici prevladali početne probleme i prihvatili novi operativni sustav.

Još iz kategorije

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

Udruga glas poduzetnika želi pomoći poduzetnicima u borbi

31.05.2020. komentiraj

Predstavljen je novi projekt udruge Glas poduzetnika pod imenom “Ovdje štiti UGP“, u kojem kako sami tvrde da će njihovi članovi moći će prijaviti neutemeljeno postupanje inspektora, a UGP će konzultirati pravnike, obavijestiti javnosti o slučaju te savjetovati članove.

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

Adata pokrenula kampanju ‘Build to Create’ kojom ističe svoje proizvode namijenjene stvarateljima sadržaja

31.05.2020. komentiraj

Tvrtka Adata Technology, vodeći proizvođač visokoperformansnih DRAM modula, NAND flash proizvoda i dodataka za mobilne uređaje pokrenula je novu kampanju ‘Build to Create’ kako bi istakla svoj portfelj proizvoda savršeno prikladan za stvaratelje sadržaja. Ti proizvodi uključuju unutarnje i vanjske SSD uređaje vanjski tvdi disk, DRAM memorijski modul i memorijske kartice.

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

U travnju zabilježen veliki pad maloprodajnoga prometa

30.05.2020. komentiraj

U travnju 2020. godine realan je promet u trgovini na malo bio, prema kalendarski prilagođenim podacima, 25,5 posto manji u odnosu na travanj 2019. godine, što predstavlja najbržu dinamiku pada u novijoj hrvatskoj povijesti. Pad u ovogodišnjem travnju rezultat je mjera u borbi protiv koronavirusa, čija je primjena počela 19. ožujka, u punome obujmu trajale su gotovo cijeli travanj (tek 27. travnja započela je prva faza popuštanja mjera), a uključivale su, među ostalim, i obustavu rada dijela poduzetnika u djelatnosti trgovine te obustavu rada ugostiteljskih objekata.