GoPro i cQuest pobjednici su MobilityDay Start-Up Pitcha

GoPro i cQuest pobjednici su MobilityDay Start-Up Pitcha

Na otvorenju MobilityDay konferencije, 26. rujna, su u sklopu MobilityDay Start-Up Pitch natjecanja, odabrani su najperspektivniji start-up timovi koji svoja rješenja temelje na mobilnim tehnologijama. Prema odabiru žirija, najbolju je upotrebu mobilne tehnologije pokazao tim iz Zagreba sa svojim rješenjem cQuest i tim iz Beograda s rješenjem GoPro.

Organizatori konferencije i start-up natječaja, Tomislav Bronzin iz tvrtke Citus i Andrej Radinger iz tvrtke Mobendo, izjavili su kako je izuzetno bitno posvetiti pažnju mladim ljudima koji imaju svjež i često kreativan pogled na moguća poslovna rješenja.

„Kao što se moglo čuti na ovogodišnjoj konferenciji - mobilne tehnologija sve više penetriraju u našu svakodnevicu te postaju izuzetno bitne i u poslovnom, i privatnom životu. Ove smo godine pokrenuli Start-Up Pitch natjecanje putem kojeg smo tražili perspektivne start-upove temeljene na mobilnim tehnologijama. Izuzetno smo zadovoljni odabranim projektima, cQuest i GoPro, te im čestitamo i navijamo da uspiju ostvariti poslovne uspjehe. Predstavljanje na MobilityDay konferenciji ovim je mladim timovima odlična šansa da pokažu što njihova rješenja mogu, da se povežu s ključnim ljudima iz industrije te u konačnici lansiraju uspješne projekte“., rekao je Tomislav Bronzin, jedan od organizatora konferencije.

 

cQuest je mobilna geolokacijska aplikacija i inovativno i zabavno rješenje koje na interaktivan način spaja nove tehnologije i svijet oko nas.

„cQuest je igrica, koja se temelji prijavo na neku lokaciju, kao što to omogućava poznata aplikacija Foursquare. Prijavama na lokaciju, korisnik dobiva određene zadatke koje mora riješiti. Nakon što riješi zadatke dobiva bodove i tako unaprjeđuje svog virtualnog lika koji se kasnije „bori“ s drugim korisnicima“, objasnili su članovi tima cQuest. Tim se sastoji od četiri člana: Dario Filipaj, Ozren Krpan, Domagoj Korman, Luka Obuljen koji su se na Start-UP Pitch prijavili kako bi svoj projekt prezentirali široj javnosti i skupili korisne kontakte.

 

GoPro rješenje također je prezentirano na MobilityDay Start-UP Pitch-u. Njega su izradili Miloš Trpković i Sava Savić. Radi se o aplikaciji za tablete koja komercijalistima omogućava pregled informacija o kupcima, slanje narudžbenice i komunikacija s centralnim ERP  sistemom (Enterprise Resource Planning) putem tableta. „Naše rješenje trenutno koristi 55 komercijalista iz tvrtke za koju smo prvotno i razvili ovo rješenje. Aplikaciju ćemo nuditi i drugima jer se radi o rješenju koje je izuzetno praktično i omogućava „on-the-go“ prodaju na terenu.“, objasnili su u GoPro timu.

Na Start-up Pitch mogli su se prijaviti svi poduzetnički nastrojeni timovi bez obzira na godine i studentski status, iz potpuno novih ili već etabliranih tvrtki. Timovi nisu morali biti pravni subjekti te je jedini kriterij bio dobra ideja bazirana na mobilnim tehnologijama. Prijave za MobilityDay Start-up Pitch trajale su do 9. rujna 2013. godine, a za sudjelovanje u natjecanju trebalo je poslati link na video prezentaciju svoje poslovnog rješenja.

 

Svi koji su se prijavili, bez obzira na uspjeh, dobili su pristup HP-RAZA DEMO LAB-u koji će tvrtka Hewlett-Packard i Razvojna agencija Zagreb-TPZ otvoriti u 10. mjesecu ove godine u Zagrebu. Navedeni HP-RAZA DEMO LAB omogućit će svim zainteresiranim timovima/tvrtkama pristup odgovarajućoj IT infrastrukturi potrebnoj za razvoj, testiranje i predstavljanje rješenja potencijalnim investitorima i kupcima.

 

MobilityDay Start-Up Pitch novi je dio programa MobilityDay konferencije koja se ove godine održala sedmu godinu za redom. Konferencija predstavlja mjesto okupljanja donosioca odluka, IT profesionalaca i razvojne inženjere koji mobilna rješenja koriste i upotrebljavaju u svakodnevnom poslovanju, ili se pak bave razvojem rješenja za mobilne uređaje i mobilne platforme. Na konferenciji se svake godine predstavljaju najnovije vijesti i znanja s područja mobilnih tehnologija, uređaja i razvoja mobilnih aplikacija i usluga.