Google URL Shortener od sada i kao aplikacija na Androidu

Google URL Shortener od sada i kao aplikacija na Androidu

Google već dugo vremena pruža uslugu skraćivanja linkova kroz svoj servis goo.gl. Servis je potpuno besplatan, a sve što je potrebno jest upisati svoj dugi link kojeg će Google skratiti. Servis se može koristiti bez prijave, kao i sa prijavljenim Google računom. Prednosti koje prijavljeni korisnik ima je analitika, pa tako prijavljeni korisnik može pratiti koliko je puta skraćeni link bio kliknut, kojeg dana, na kojoj web stranici, iz koje zemlje je kliknut itd.

Google je ovaj tjedan predstavio i aplikaciju za Android, donoseći tako jednostavnost skraćivanja linkova i praćenja analitike na mobitele. Aplikacija je besplatna i može se preuzeti sa Google Play trgovine na ovom linku.

Aplikacija ima mnogo opcija za skraćivanje linkova, a iako mnoge društvene mreže to već rade, korištenjem Googleovog servisa moći ćete pratiti analitiku i izračunati efektivnost vaših objava. Sada kada postoji i mobilna aplikacija za skraćivanje linkova, više nećete morati čekati da dođete do računala kako biste skratili ili provjerili analitiku linka.