Google proširuje doseg svog Advanced Threat Protection programa

Google proširuje doseg svog Advanced Threat Protection programa
Dražen Tomić / Tomich Productions

Googleov Advanced Threat Protection program za zaštitu korisnika „najbolji je za one kojima najviše treba“ i kompanija od toga ne bježi već to ponosno ističe i konstantno ga poboljšava. I od sredine ožujka blokira pokretanje Play Store aplikacija „sa strane“.

No, bitno je znati da se u taj program korisnici uključuju svojevoljno, nije obveza i samim time nema nikakvih problema za one koji i dalje žele preuzimati aplikacije s "izvora" kao što su XDA Labs Apps, App Bazaar Apps, Qoo App Apps, F-Droid Apps, Aptoide Apps, APK Mirror Apps, Modded Apks ili Apk Pure Apps...

Dakle, svi oni koji žele koristiti Huawei AppSearch moći će to nastaviti u smjeru koji je zamišljen jer ovaj program namijenjen je zaštiti korisnika koji se žele osigurati u slučajevima kao što su hakerski napadi. Naime, ponekad se probojem na uređaj može postaviti aplikacije bez znanja korisnika. Ili, jednostavno ih korisnik može slučajno postaviti sam. Ulaskom u ovaj program, to neće biti moguće.

Sigurno će se Googleov Advanced Threat Protection program svidjeti političarima, novinarima, poduzetnicima i liderima raznih organizacija. Naravno, nije ova zaštita omogućena samo za njih već sve one koji se žele dodatno osigurati od prijetnji pred sobom dok su online.

Potrebno je znati i da će blokiranje aplikacija koje su preuzete "sa strane" biti onemogućeno za provjerene platforme, odnosno, one koje su unaprijed postavljene na uređaj. A to se čini kroz Android Debug Bridge, što znači da je sve provjereno unaprijed i korisnici su po tom pitanju potpuno mirni i spokojni.

Ujedno, neće biti uklonjene ni aplikacije koje su unaprijed postavljene na uređaj, a to se najčešće odnosi na one koje je postavio proizvođač ili operater kod kojeg je uređaj kupljen. Sve u svemu, Google je mislio na svaki detalj i ovo je hvalevrijedan program zaštite.