PRAVA POSLASTICA

Google predstavio više od 800 besplatnih kanala za Google TV

Google predstavio više od 800 besplatnih kanala za Google TV

Google je 11. travnja predstavio više od 800 besplatnih kanala za Google TV i oni su se počeli pojavljivati na mnogim najboljim streaming platformama.

Takvo proširenje je učinilo pametni TV operativni sustav odličnom opcijom ako se traži način za pogledati omiljene emisije, serije i filmove bez plaćanja pretplate. No, zasad su ti besplatni kanali dostupni samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Dostupni su na svim podržanim uređajima, uključujući Chromecast uređaje i pametne televizore kompanija kao TCL, Sony, Hisense i Philips. Međutim, iz Googlea su pozvali na strpljenje jer se ovaj novitet postepeno omogućava diljem SAD-a.

Ovi besplatni kanali dolaze iz Tubi, Plex i Haystack News, a svi se pojavljuju u kartici "Uživo" (eng. Live) uz postojeće Pluto TV kanale. To znači da Google TV sada nudi više od 800 besplatnih TV kanala koje možete istraživati, kako je spomenuto u uvodu.

Za pristup besplatnim kanalima potrebno je otvoriti aplikaciju Google TV i otići na redizajniranu karticu "Uživo". Tamo je popis kanala, uključujući vijesti, sport, zabavu i druge. Također može se pretraživati određene kanale ili pregledavati po kategorijama.

Na neki način, besplatni kanali Google TV izdvajaju od konkurencije. Platforma nudi pristup nizu kanala za streaming koji nisu dostupni na drugim uređajima.

Međutim, važno je napomenuti da drugi servisi, poput Rokua i Applea, također pružaju pristup besplatnim kanalima za streaming koji podržavaju oglase. Dakle, iako su besplatni kanali Google TV-a zasigurno jedinstvena značajka, oni ne moraju nužno "promijeniti igru" i postaviti ga daleko ispred konkurencije.

Ali, Google TV nudi dodatne značajke i mogućnosti koje ga mogu istaknuti određenim korisnicima, poput integracije s Google Assistantom za glasovnu kontrolu, personalizirane preporuke na temelju navika gledanja i integraciju s drugim Googleovim uslugama.