Primjena tehnologije

Google pomaže razvoju rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji u zdravstvu

Google pomaže razvoju rješenja baziranih na umjetnoj inteligenciji u zdravstvu
Depositphotos / Ilustracija

Predstavljen je Google for Startups Growth Academy: AI for Health program za tvrtke sa sjedištem u Europi, uključujući i Hrvatsku, Bliskom istoku i Africi.

Umjetna inteligencija (AI) i tehnologija strojnog učenja imaju potencijal razvijanja svakog aspekta zdravstvene industrije. Od pomaganja liječnicima da ranije otkriju bolesti do ubrzavanja medicinskih istraživanja, startupi već koriste umjetnu inteligenciju za rješavanje hitnih zdravstvenih i wellbeing izazova. Moramo raditi zajedno kako bismo sigurno uveli inovacije i ostvarili dugoročni potencijal zdravstvene tehnologije. Kako bismo pomogli inovatorima da odgovorno grade i poboljšaju zdravstvene rezultate za milijarde ljudi širom svijeta, predstavljamo Google for Startups Growth Academy: AI for Health program za tvrtke sa sjedištem u Europi, Bliskom istoku i Africi.

Ovaj hibridni program prvi je u nizu akademija Google for Startups Growth Academy koji je fokusiran na olakšavanje i skalabilnost startupovima u inovacijama i rješavanju društvenih izazova pomoću umjetne inteligencije. Slično kao Growth Academy: Cybersecurity, odabrani startupovi serije A sudjelovat će u nizu prilagođenih radionica tijekom tri mjeseca i blisko surađivati s Googleom i stručnjacima iz industrije kako bi razvijali svoje tvrtke, dijelili najbolje prakse i poticali odgovoran razvoj AI rješenja u zdravstvenoj industriji i industriji wellbeing. Pri završetku programa, startupovi će i dalje imati pristup dugoročnom Googleovom mentorstvu i podršci kao dijelu Google for Startups alumni mreže. Inovatori mogu saznati više i prijaviti se do 10. srpnja.

Growth Academy: AI for Health i Med-PaLM 2 samo su posljednji u Googleovoj kontinuiranoj predanosti istraživanju umjetne inteligencije za zdravstvo i poticanju učinkovitosti, jednakosti, dobročinstvu i sigurnosti. Već više od 10 godina Google for Startups surađuje s inovatorima koji koriste tehnologiju za rješavanje društvenih izazova i ključno je nastaviti suradnju za aktiviranje prednosti AI-a usmjerenog na čovjeka u zdravstvu i medicini.