Google pokušava regrutirati kreatora Ethereuma

Google pokušava regrutirati kreatora Ethereuma
DepositPhotos

Googleova matična kompanija Alphabet donosi niz tehnologija i usluga koje nam obogaćuju i olakšavaju život, ali sve to ne dolazi samo od sebe već zahvaljujući vrhunskim stručnjacima zaposlenima u njoj. Zato ne čudi što se konstantno pokušava dovoditi najbolje od najboljih u svim poljima, među koje spada i Vitalik Buterin.

"Nadam se da uživate u vikendu i da Google ima smisla za vas u ovom trenutku, ili u bližoj budućnosti, sadržaj je e-mail poruke koju je Buterinu poslao Googleov regruter Elizabeth Garcia, angažiran za dovođenje Vitalika u redove jedne od najmoćnijih kompanija na svijetu.

Ime tog 24-godišnjeg Rusa možda nije poznato široj javnosti, ali riječ je o kreatoru kriptovalute ethereum, od koje je trenutno vredniji samo bitcoin. Konkretno, ethereum se prodaje po cijeni od 698,86 američka dolara, dok je bitcoin na 8219,71 dolaru. Između njih se nalazi i bitcoin cash, ali on je bitcoinova izvedenica, što znači da su mu kreatori identični pa ga nema smisla uspoređivati s ethereumom.

"Trebam li prekinuti rad na ethereumu i prihvatiti Googleovu ponudu, upitao je Buterin na Twitteru i od dvije tisuće onih koji su odgovorili, 59 posto ih smatra da treba ostati raditi na ethereumu.

Ubrzo je anketno pitanje uklonio, jer valjda je dobio otprilike što je želio. No, sigurno će narednih nekoliko dana ili tjedana uvelike razmišljati o ponudi, koja sigurno nije malena. Prvenstveno jer Google iskazuje neskriveni interes prema blockchain tehnologiji, a Buterin je jedan od vodećih stručnjaka na tom polju, ako ne i najveći među onima čije se ime zna. Naime, kreatora bitcoina i svega što ga okružuje još uvijek ne znamo...

No, nije Google jedini koji se zanima za novu tehnologiju, veliku želju da ju razvije na što bolji način ima i Facebook. Samo, ne zna se koga ta kompanija vrbuje, možda također Buterina, ali time se nije pohvalio. Kako god, kriptovalute su ipak nešto donijelo, možda još ne rašireno i općeprihvaćeno sredstvo plaćanja i općenito obavljanja transakcija, ali blockchain tehnologija istinski je hit.