Google Play Store testira novi način filtriranja rezultata pretraživanja Android aplikacija

Google Play Store testira novi način filtriranja rezultata pretraživanja Android aplikacija

Foto: Antonio Jularić

Google za svoj Play Store konstantno traži načine kako zadovoljiti sve potrebe kreatora aplikacija, korisnika, ali i sebe samog u konačnici. Upravo zato mijenja se dizajn, sučelje, način na koji se Play Store “obraća” korisnicima. U tom smjeru ide i posljednje opširno testiranje...

Naime, posljednjih tjedana Google testira filtere u pretrazi kako bi se na samom vrhu prikazivale samo top aplikacije. Što ima smisla jer te aplikacije broje najviše korisnika, imaju u pravilu visoke ocjene i dobre komentare, tako da bi svi novi korisnici svakako trebali imati njih u prvom redu istaknute.

Primjerice, sad kad se upiše riječ kao "weather", na najvišom pozicijama u rezultatima pretrage bit će najbolje aplikacije koje se tiču vremenske prognoze. Ali, stiže i jedna izrazito bitna stvar, upravo spomenuti filteri. U njih korisnik može odmah postaviti daljnje kriterije pretrage, tako da će se na vrhu prikazati najbolje aplikacije koje nude baš sve što korisnik traži.

Iznimno zanimljivo i više nego korisno u konačnici. Jer, mnogima od nas bitne su određene stvari kod aplikacija kao baš te koje se tiču vremenske prognoze. Tržište je "zagušeno" njima i dobro je znati koja nudi baš sve što trebamo. Jer, potrebe su nam drugačije, a općenite aplikacije uspijevaju zadovoljiti sve.

Pa tako, ako je korisniku bitno da aplikacija ima widget ili radar, u ovom slučaju, tad će na vrhu biti samo one koje zadovoljavaju te kriterije. A uz te, može se postaviti i kriterij da se ne prikazuju aplikacije s nižom ocjenom od one koja je korisniku minimalni uvjet. Ujedno, moguće je pretražiti i samo aplikacije koje preporučaju urednici Play Storea. Ili, može se pretražiti samo nove aplikacije, tako da se ne dogodi eventualni propust s nečim novim na tržištu.

Nažalost, s obzirom da tek traju testiranja, kao i da će ovi noviteti prvo stići na prostoru Sjeverne Amerike, Velike Britanije i Australije, malo ćemo još morati biti strpljivi dok ne dobijemo ove svježe i korisne novitete...

Još iz kategorije

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

28.05.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura. Ta značajna sredstva, ako budu mudro upotrjebljena, mogu učiniti veliku razliku u brzini oporavka hrvatskog gospodarstva. Na korištenje sredstava Europska komisija neće imati mnogo utjecaja, nego će nacionalne vlade same predlagati projekte za investiranje. Ono što UGP smatra najvažnijim u ovoj situaciji je potpuno transparentno korištenje tih sredstava.

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

28.05.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je usvojena odluka o zabrani rada nedjeljom za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je navedenu odluku ukinuti i ponovno omogućiti rad trgovina nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera.

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

28.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa unijela je brojne promjene u našu svakodnevicu, a jedna od njih jest distanciranje od drugih osoba te izbjegavanje nepotrebnog kontakta. U tom smjeru išlo se s beskontaktnim plaćanjem i ljudi su se vrlo brzo navikli na to.