Google ozbiljno razmišlja o ulasku na tržište potrošačkog hardvera

Google ozbiljno razmišlja o ulasku na tržište potrošačkog hardvera

Foto: Google

Google je prošli tjedan objavio da će prodati Motorolu Lenovu za 2,91 milijardu dolara. Iako su mnogi nagađali da će Google lansirati telefone nakon što je kupio Motorolu 2011. godine, to se ipak nije dogodilo. Motorola je ostala partner poput ostalih Android OEM-ova. Google je nedavno kupio kompaniju Nest, za koju Google ima velike planove.

Google će zadržati Nest grupu netaknutom unutar kompanije. Novi odjel unutar tvrtke će i dalje raditi na hardverskim uređajima, ali ne nužno na termostatima i detektorima dima. U stvari, Google bi želio da novi odjel radi na gadgetima koji imaju više smisla za tvrtku. Međutim, još uvijek nije poznato hoće li raditi na smartphone ili tablet uređajima.

Kompanija Nest je postala popularna zahvaljujući njihovim termostatima, međutim Google ih nije kupio radi toga, već zbog jakog proizvodnog tima.

Osnivač i CEO kompanije Nest Tony Fadell, je u prošlosti radio za Apple na iPod uređaju,te je bio jedan od pokretača razvojnog tima zaduženog za iPhone. Mnogi ljudi koji rade u hardverskom segmentu smatraju ga jednim od najboljih menadžera koji se razumiju u softver i hardver.

Štoviše, pri pokretanju projekta Nest, Fadell je uspio privući neke od najboljih Appleovih inženjera, koji su željeli slijediti njegov plan. Upravo je to ono što je Google gledao kada je kupovao Nest kompaniju.

Što se tiče budžeta, Google je Nest timu spreman dati neograničene količine resursa. Drugim riječima, tvrtka sve ozbiljnije razmišlja o potrošačkom hardveru, a Motorola je u tim planovima bila samo pogrešan početak.

Google će zadržati Motoroline patente, što i nije toliko iznenađujuće, jer su Motorolu kupili upravo s ciljem dobivanja patenata. Motoroli je nešto nedostajalo, a s kompanijom Nest, Google napokon ima pravi tim za razvoj i proizvodnju gadgeta.

Još iz kategorije

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

Kvantno računalo za nekoliko sekundi može hakirati svaku kriptovalutu

15.11.2019. komentiraj

Kvantno računalstvo donijet će cijeli niz promjena u tehnološkom smislu, ali i šire, no Joseph Liu, stručnjak iz HCASH ističe i jedan problem koji se veže uz pitanja sigurnosti. Naime, ta će računala biti toliko moćna da će bez problema moći probiti kriptirane podatke u svega nekoliko i zato se naglašava da treba napraviti korake kojima bi se spriječio problematičan scenarij. Dakle, svaka kriptovalute u takvoj situaciji našla bi se u opasnosti.

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

Uvođenje eura tek prvi korak, izazov dolazi poslije

15.11.2019. komentiraj

„HGK podupire uvođenje eura jer smo svjesni da pozitivne strane značajno nadmašuju one moguće negativne. Ali s preduvjetom da se cijeli posao odradi kvalitetno, detaljno i s velikom razinom ozbiljnosti i pozornosti. O pripremi, razvoju naših kapaciteta i uključivanju svih naših resursa u ovom području ovisi i uspjeh uvođenja eura i postizanje maksimalnih pozitivnih učinaka. Jer nemojmo se zavaravati, čin uvođenja eura tek je prvi korak, a uspjeh ovisi i o svemu što dolazi nakon toga. Izazov dolazi poslije“, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović na današnjem otvaranju konferencije Dan hrvatskih financijskih institucija – Utjecaj uvođenja eura na kreta¬nja u gospodarstvu u organizaciji HGK.

GALERIJA: Infogamer 2019

GALERIJA: Infogamer 2019

14.11.2019. komentiraj

U tijeku je ovogodišnji gaming sajam Reboot InfoGamer na Zagrebačkom velesajmu, najveći dosad te se prostire na čak 7 paviljona. Ovogodišnji Reboot InfoGamer trajat će do 17. studenoga, a posjetiteljima će nuditi priliku da zaigraju najnovije videoigre na tržištu te isprobaju raznovrsne igre od regionalnih proizvođača videoigara.