Google ozbiljno razmišlja o ulasku na tržište potrošačkog hardvera

Google ozbiljno razmišlja o ulasku na tržište potrošačkog hardvera

Foto: Google

Google je prošli tjedan objavio da će prodati Motorolu Lenovu za 2,91 milijardu dolara. Iako su mnogi nagađali da će Google lansirati telefone nakon što je kupio Motorolu 2011. godine, to se ipak nije dogodilo. Motorola je ostala partner poput ostalih Android OEM-ova. Google je nedavno kupio kompaniju Nest, za koju Google ima velike planove.

Google će zadržati Nest grupu netaknutom unutar kompanije. Novi odjel unutar tvrtke će i dalje raditi na hardverskim uređajima, ali ne nužno na termostatima i detektorima dima. U stvari, Google bi želio da novi odjel radi na gadgetima koji imaju više smisla za tvrtku. Međutim, još uvijek nije poznato hoće li raditi na smartphone ili tablet uređajima.

Kompanija Nest je postala popularna zahvaljujući njihovim termostatima, međutim Google ih nije kupio radi toga, već zbog jakog proizvodnog tima.

Osnivač i CEO kompanije Nest Tony Fadell, je u prošlosti radio za Apple na iPod uređaju,te je bio jedan od pokretača razvojnog tima zaduženog za iPhone. Mnogi ljudi koji rade u hardverskom segmentu smatraju ga jednim od najboljih menadžera koji se razumiju u softver i hardver.

Štoviše, pri pokretanju projekta Nest, Fadell je uspio privući neke od najboljih Appleovih inženjera, koji su željeli slijediti njegov plan. Upravo je to ono što je Google gledao kada je kupovao Nest kompaniju.

Što se tiče budžeta, Google je Nest timu spreman dati neograničene količine resursa. Drugim riječima, tvrtka sve ozbiljnije razmišlja o potrošačkom hardveru, a Motorola je u tim planovima bila samo pogrešan početak.

Google će zadržati Motoroline patente, što i nije toliko iznenađujuće, jer su Motorolu kupili upravo s ciljem dobivanja patenata. Motoroli je nešto nedostajalo, a s kompanijom Nest, Google napokon ima pravi tim za razvoj i proizvodnju gadgeta.

Još iz kategorije

Rasco slavi 30 godina postojanja

Rasco slavi 30 godina postojanja

01.06.2020. komentiraj

Krenuli su iz male seoske garaže u Kalinovcu kraj Đurđevca, a danas svoje ralice i posipače prodaju Rusima, Norvežanima, Nijemcima, Kanađanim. Trideseti rođendan danas su simbolično obilježili obraćanjem osnivača svim zaposlenicima u Kalinovcu, dok  pravu proslavu planiraju najesen, kad budu gotovi novi proizvodni i uredski prostori, a s njima i veliki investicijski ciklus vrijedan 80 milijuna kuna.

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

TOP 10 najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja

01.06.2020. komentiraj

SuperData je objavio listu najprofitabilnijih digitalnih PC igara tijekom travnja 2020. godine. League of Legends je zauzeo prvo mjesto na listi dok se iza njega redom nalaze Dungeon Fighter Online, Crossfire, Fantasy Westward Journey Online, Doom Eternal, Counter-Strike: Global Offensive, Fortnite, World of Warcraft, Roblox i Call of Duty: Modern Warfare.

United Grupa kupuje grčki Forthnet

United Grupa kupuje grčki Forthnet

01.06.2020. komentiraj

United Grupa postigla je dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udjela u Forthnetu, uspješnoj grčkoj telekomunikacijskoj kompaniji. U sklopu transakcije United Grupa preuzet će sve kreditne obveze, konvertibilni dug i 36-postotni dionički udio u kapitalu Forthneta, nakon uspješno završenih pregovora s prodavateljima, i to Nacionalnom bankom Grčke, Alpha bankom, Piraeus bankom i Attica bankom. Dodatni detalji transakcije neće biti objavljeni, a transakcija podliježe standardnim regulatornim odobrenjima.