Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Android je odlučio prestati s davanjem podrške za svoje dvije najstarije verzije u nadolazećem ažuriranju Google Play usluge. Radi se Android 2.3 Gingerbread i Android 3.0 Honeycomb verzijama koje će početkom 2017. godine otići u povijest.

Da, to će biti tužan dan za neke od korisnika, no vrijeme jednostavno leti i gazi sve pred sobom. Vrijeme je za nove, mlade nade, a Gingerbread i Honeycomb zasluženo odlaze u mirovinu. Gingerbread je bila jedna od najjačih Android verzija uopće i najviše se koristila. Čak i za vrijeme Android Jelly Bean (4.1 do 4.3), bilo je još uređaja, uglavnom low-end, koji su imali Gingerbread.

Android 3.0 Honeycomb uglavnom se doživljavao kao katastrofa i bio je kratkog vijeka. Lansiran je u veljači 2011. i vrlo brzo zamijenjen sa 4.0 Ice Cream Sandwich u listopadu iste godine.

Bit će jedino zapamćen po “Holo“ temi koja će se koristiti sve do Android 5.0 Lollipop kada je uvedem Material Design. Android Gingerbread i dalje ima 1,3% Android fanatika koji ga imaju na svojim uređajima, a Honeycomb je još 2014. ispao sa svih mogućih lista i ljestvica.