Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Android je odlučio prestati s davanjem podrške za svoje dvije najstarije verzije u nadolazećem ažuriranju Google Play usluge. Radi se Android 2.3 Gingerbread i Android 3.0 Honeycomb verzijama koje će početkom 2017. godine otići u povijest.

Da, to će biti tužan dan za neke od korisnika, no vrijeme jednostavno leti i gazi sve pred sobom. Vrijeme je za nove, mlade nade, a Gingerbread i Honeycomb zasluženo odlaze u mirovinu. Gingerbread je bila jedna od najjačih Android verzija uopće i najviše se koristila. Čak i za vrijeme Android Jelly Bean (4.1 do 4.3), bilo je još uređaja, uglavnom low-end, koji su imali Gingerbread.

Android 3.0 Honeycomb uglavnom se doživljavao kao katastrofa i bio je kratkog vijeka. Lansiran je u veljači 2011. i vrlo brzo zamijenjen sa 4.0 Ice Cream Sandwich u listopadu iste godine.

Bit će jedino zapamćen po “Holo” temi koja će se koristiti sve do Android 5.0 Lollipop kada je uvedem Material Design. Android Gingerbread i dalje ima 1,3% Android fanatika koji ga imaju na svojim uređajima, a Honeycomb je još 2014. ispao sa svih mogućih lista i ljestvica.

Još iz kategorije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

Android aplikacije stigle na Windows 10 preko Your Phone aplikacije

26.09.2020. komentiraj

Vjerni korisnici Windows 10 operativnog sustava napokon su došli na svoje jer Your Phone napokon nudi potpunu mogućnost pokretanja Android aplikacija na računalima. Ako imate odabrane Samsung modele pametnih telefona, što znači one koji su načinjeni nakon listopada 2018., koji imaju barem Android 9.0 i Link to WIndows 2.0...

Kina poručuje da neće odobriti prodaju TikToka

Kina poručuje da neće odobriti prodaju TikToka

25.09.2020. komentiraj

Prodaja TikToka još uvijek nije realizirana, iako se navodno 13. rujna sklopilo partnerstvo njegove matične kompanije ByteDance i Oraclea. Naime, službeni Peking odlučio je stopirati posao jer smatra da se radi o ucjeni.

Pametna rasvjeta smanjuje troškove i do 70 posto

Pametna rasvjeta smanjuje troškove i do 70 posto

25.09.2020. komentiraj

„U okviru novog višegodišnjeg plana za klimatska pitanja izdvojit će se velika sredstva. U procesu usmjeravanja sredstava za čistu energiju tamo gdje su najpotrebnija ključni su gradovi kao pokretači, uvođenjem tehnologije za razvoj pametnih i zelenih gradova“, rekla je Danijela Jemrić iz Sektora za energetiku i zaštitu okoliša HGK na predstavljanju tehnološke podloge koncepta pametnih i zelenih gradova, radionici Smart/Safe&Green City, održanoj danas u HGK na inicijativu tvrtki Open Way i Detas.