Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Google od nove godine prekida podršku za Android Gingerbread i Honeycomb

Android je odlučio prestati s davanjem podrške za svoje dvije najstarije verzije u nadolazećem ažuriranju Google Play usluge. Radi se Android 2.3 Gingerbread i Android 3.0 Honeycomb verzijama koje će početkom 2017. godine otići u povijest.

Da, to će biti tužan dan za neke od korisnika, no vrijeme jednostavno leti i gazi sve pred sobom. Vrijeme je za nove, mlade nade, a Gingerbread i Honeycomb zasluženo odlaze u mirovinu. Gingerbread je bila jedna od najjačih Android verzija uopće i najviše se koristila. Čak i za vrijeme Android Jelly Bean (4.1 do 4.3), bilo je još uređaja, uglavnom low-end, koji su imali Gingerbread.

Android 3.0 Honeycomb uglavnom se doživljavao kao katastrofa i bio je kratkog vijeka. Lansiran je u veljači 2011. i vrlo brzo zamijenjen sa 4.0 Ice Cream Sandwich u listopadu iste godine.

Bit će jedino zapamćen po “Holo” temi koja će se koristiti sve do Android 5.0 Lollipop kada je uvedem Material Design. Android Gingerbread i dalje ima 1,3% Android fanatika koji ga imaju na svojim uređajima, a Honeycomb je još 2014. ispao sa svih mogućih lista i ljestvica.

Još iz kategorije

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

Na Dane komunikacija stižu najutjecajniji oglašivač svijeta i poznati bihevioralni strateg

27.01.2020. komentiraj

Poznata su prva imena festivala – Keith Weed, kojeg Forbes već treću godinu u nizu proglašava najvećim i najutjecajnijim svjetskim marketingašem, potvrdio je dolazak u Hrvatsku na Dane komunikacija, a najavljen je i Rory Sutherland, britki strateški um, autor i ekscentrični govornik s milijunima pregleda na TED Talku.

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

Mladen Gregović odlazi iz Combisa

27.01.2020. komentiraj

Član Uprave regionalne ICT tvrtke Combis i glavni direktor za operacije Mladen Gregović podnio je ostavku na svoje dužnosti te nastavlja karijeru izvan kompanije. Ostavka stupa na snagu 1. veljače 2020. godine. Podsjetimo, to je drugi odlazak iz Uprave Combisa posljednih mjeseci jer je početkom listopada prošle godine ostavku dao predsjednik Uprave Hrvoje Išek.

Uskoro počinje Digital Takover 2020

Uskoro počinje Digital Takover 2020

27.01.2020. komentiraj

Suosnivač globalnog diva Netflix, hrvatski kraljevi startupova, digitalni genije iz LEGO svijeta i svjetska food futuristica, državnici, predavači, stručnjaci, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti – sve njih okuplja 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu najveći regionalni digitalni summit & expo Digital Takeover. Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj dovodi najveće stručnjake iz svijeta biznisa i tehnologije, a rekordan broj posjetitelja će u više od 13 sati bogatog programa kroz inspirativna predavanja i aktivan networking čuti najbolje poslovne prakse ovih renomiranih svjetskih i domaćih stručnjaka. Publiku očekuju brojne ideje, koncepti, inovacije i proizvodi koje će moći čuti, vidjeti i isprobati na licu mjesta.